Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žáci ISŠ z Vysokého n. J. ovládli soutěže Autoopravář junior 2015 a Opravář junior 2015

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 04. 2015 14:50
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Několika skvělých umístění dosáhli učni Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou, kteří reprezentovali školu v celostátním finále 21. ročníku soutěže Autoopravář junior 2015 a v republikovém finále soutěže Opravář junior 2015.

Dvě zlaté pro automechanika a autolakýrníka

Žáci integrované školy obsadili tři kategorie a dosáhli v nich na dvě vítězství a jedno umístění těsně pod stupni vítězů. Kategorii Automechanik ovládl Dominik Košek, nejlepším Autolakýrníkem byl Jakub Nosek a čtvrtým nejlepším Autotronikem republiky se stal Jan Zelinka.

Vlastní celostátní dvoudenní finále u všech kategorií se se skládá ze tří částí – test na počítači, praktické úkoly (montáže, opravy, diagnostika) a poznávání autodílů, přípravků a autopříslušenství.

 „Naše škola se finále soutěže účastní pravidelně, přestože nominace je zde podmíněna úspěšným umístěním v krajském kole. Všechny tři části finálového kola jsou pro startující velmi náročné na znalosti, dovednosti a také psychiku, protože se soutěží za využití současných špičkových autoopravárenských technologií na nových automobilech firmy ŠKODA AUTO a.s. a SCANIA. Reprezentanti naší školy zvládli vše na jedničku a úspěšně prošli všemi úskalími této náročné a prestižní soutěže,“ hodnotí úspěch ředitelka školy Markéta Zelinková.

„Na soutěž se prakticky připravujeme v průběhu celého studia, jelikož všechny činnosti testované v soutěži obsahuje naše praktická i teoretická výuka. Studium oboru Automechanik bylo pro mě skvělou volbou a jsem rád, že moje pracovní a studijní úsilí se projevilo i v této soutěži,“ komentuje soutěž i volbu oboru nejlepší Automechanik junior roku 2015 Dominik Košek.

Soutěž Autoopravář junior pro žáky učebních oborů Automechanik, Karosář, Autolakýrník a studijního oboru Autotronik se konala ve dnech 1. – 3. dubna 2015 v prostorách Service Training Center ŠKODA AUTO a.s., Kosmonosy

Opraváři lesnických strojů obsadili první tři místa

Další soutěž, kterou doslova žáci střední školy ve Vysokém ovládli, nese název Opravář junior 2015. Soutěž se konala ve dnech 8. a 9. 4. v Novém Městě na Moravě a je určena pro žáky oboru Opravář lesnických strojů.

 V této náročné soutěži si soutěžící prověřili své znalosti a dovednosti v návaznosti na obor Opravář lesnických strojů. První tři místa obsadili shodně žáci střední školy ve Vysokém v pořadí: 1. Jaroslav Riger, 2. Jiří Krykorka, 3. Lukáš Nevyhoštěný. Ti rovněž ovládli soutěž družstev.

 

Dvoudenního finálového klání, kterého se zúčastnilo i soutěžní družstvo ze Slovenska, se skládalo z těchto disciplín - jízda zručnosti (s traktorem a vlekem), svařování, výměna a vyvážení kola, výroba vnějších závitů, výměna řetězu na motorové pile, test odborných znalostí.

 „Všem žákům, kteří se zúčastnili soutěží, děkuji za vzornou reprezentaci školy a škol Libereckého kraje. Je vidět, že cílené zaměření školy na automobilní obory podpořené řadou projektů a investic do vybavení pro odbornou výuku přináší své výsledky,“ blahopřeje žákům i škole Alena Losová, radní pověřená vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky