Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žáci MŠ a ZŠ pojedou na Veletrh dětské knihy s dotací kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 03. 2012 12:50
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Liberecké výstaviště opět přivítá mladé čtenáře. Jubilejní 10. ročník Veletrhu dětské knihy začne 19. dubna a potrvá do 21. dubna 2012. Úspěšný minulý ročník dal odpověď organizátorům na jejich otázku: „Čteme rádi? Ano, čteme!“ Tak si mohli pořadatelé odpovědět díky velké návštěvnosti a mimořádného zájmu o doprovodné programy. Nově tedy na letošním veletrhu budou otevřeny čtyři čítárny, aby se ještě více dětí mohlo setkat s tvůrci knih a získat motivaci ke čtenářství.

„Uvědomujeme si důležitost rozvoje čtenářské gramotnosti dětí, která je předpokladem pro vzdělané a duševně zdravé dítě. Proto jsme z letošního rozpočtu kraje uvolnili 200 tisíc korun na dopravu dětí na veletrh,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro resort školství Radek Cikl (ČSSD) s tím, že jeho záměrem je využít tyto finanční prostředky na dotace, které obdrží mateřské a základní školy a dětské domovy se sídlem v Libereckém kraji (mimo katastrální území Statutárního města Liberec).

„Částka je oproti loňsku dvojnásobná i díky velkému úspěchu předchozího ročníku,“ dodal.

Zájemci o příspěvek na dopravu na veletrh mají možnost podávat své žádosti do 28. března 2012 do 13 hodin. Žádat mohou mateřské školy, základní školy a dětské domovy se sídlem v Libereckém kraji mimo katastrální území Statutárního města Liberec. Z poskytnutého příspěvku bude částečně hrazena doprava dětí, včetně pedagogického doprovodu. Dotace může činit 80 % skutečně vynaložených nákladů na dopravu, maximálně však 10.000  Kč pro jednoho žadatele.

Veškeré informace o výzvě k předkládání žádostí o dotaci naleznete na Informačním a vzdělávacím portálu Libereckého kraje EDULK.CZ.

Formulář „Žádost o dotaci z rozpočtu Libereckého kraje“ na rok 2012 je k dispozici na webových stránkách Libereckého kraje krajsky-urad.kraj-lbc.cz/page4010.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky