Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Začíná Den otevřených dveří a Dětský den

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8131|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Pošesté pořádá Liberecký kraj tradiční Den otevřených dveří, který se letos koná ve středu 27. května od 10 do 17 hodin. Zároveň zde děti oslaví svůj Den dětí. Veřejnost si může prohlédnout prostory budovy Krajského úřadu LK, nejvyšší budovy ve městě (78 metrú) a bude se moci seznámit se zázemím rady a zastupitelstva kraje, ale také vedení úřadu a úředníků. Přístupná  bude prvních šest pater a  poslední 17. patro nejvyšší budovy v Liberci (78 metrů).

„Stejně jako v minulých letec je Den otevřených dveří a Den dětí určen  především dětem ze všech druhů škol, avšak rádi přivítáme i naše dospělé spoluobčany. Samozřejmě mohou položit členům Rady kraje či řediteli krajského úřadu dotazy týkající se působnosti jejich resortů,“ uvedl hejtman Stanislav Eichler.

Bohatý doprovodný program je určen zejména dětem. Přistaveny budou  například služební a zásahová  vozidla Policie ČR a Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje,  nebudou chybět automobiloví veteráni z vratislavického Automuzea, včetně závodního kamionu, který absolvoval závod Paříž – Dakar.

V parku se uskuteční soutěžní atrakce pro děti, které se mohou poprvé svézt minivláčkem po trase Krajský úřad  LK – Babylon a zpět. Příspěvková  organizace kraje STŘEVLIK z Oldřichova v Hájích  připravila ekologické soutěže a hry a prezentovat svou činnost bude také JUNÁK – svaz skautů a skautek ČR. Ani letos nebudou chybět sokolnické ukázky s dravci ze Sychrova, bude fungovat IQ park pod širým nebem a představí se sklářští výrobci ze Železného Brodu a Turnova.

V 11:30 a 12:30  vystoupí mažoretky z DDM  a ve 14:30 a 15:30 předvedou brazilské bojové umění členové klubu Abadá Capoeira.

Za účast v soutěžích, které bude opět moderovat Jiří Sýkora z Českého rozhlasu Sever, získají děti zajímavé suvenýry a dobroty, které věnovala firma Hamé a Liberecký kraj.

V budově Libereckého kraje budou zpřístupněny veřejnosti kanceláře členů Rady kraje, ředitele KÚLK, otevřou se zasedací místnosti Rady a Zastupitelstva LK. Multimediální sál ve 3. patře nabídne návštěvníkům střelecký trenažér a ukázky moderního tance v podání taneční skupiny A-Styl Liberec. Ve vestibulu budou vystupovat Dětský pěvecký sbor  a mladé gymnastky z DDM Větrník

„Zvu návštěvníky také na vyhlídku z terasy v 17. patře, odkud  je při dobrém počasí překrásný výhled nejen na město Liberec a Ještěd, ale také Jizerské a Lužické hory a také Krkonoše,“ upozornil hejtman, který předpokládá, že velké pozornosti se určitě bude těšit výtah  páter noster, který je jedním ze dvou (ale nejdelším) fungujících v Libereckém  kraji.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky