Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Zásady územního rozvoje Libereckého kraje se budou v sídle KÚ LK projednávat 12. září

01. 08. 2011

 

Liberecký kraj oznámil projednání Zásady územního rozvoje Libereckého kraje (dále jen ZÚR LK). Jedná se o první územně plánovací dokumentaci, která pokrývá území celého Libereckého kraje. Veřejné projednání se bude konat 12. září 2011 od 10 hodin v multimediálním sále budovy Krajského úřadu LK, U jezu, v Liberci.

Dokumentace Zásad územního rozvoje Libereckého kraje byla zveřejněna a je k nahlédnutí:

-         ve vstupní hale krajského úřadu,

-         na internetu, na webových stránkách Libereckého kraje

-         a na obcích s rozšířenou působností (viz příloha).

Pokud má někdo zájem o bližší informace o pořizování dokumentace, může se obrátit přímo na KÚ LK odbor územního plánování a stavebního řádu, nebo využít některého z informačních dní, které se budou konat ve vybraných městech LK (Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov). Podrobnější informace lze získat na webu, nebo místech kde je dokumentace zveřejněna.

Po dobu zveřejnění návrhu ZÚR LK, nejpozději však při veřejném projednání, mohou obce a zástupci veřejnosti podávat námitky a kdokoli může podávat připomínky. Vše musí být podáno písemně.

Co jsou Zásady územní rozvoje a co se v nich řeší?

Zásady územního rozvoje jsou územně plánovací dokumentace pro území celého kraje, čemuž odpovídá podrobnost dokumentace i měřítko výkresů (tj 1:100 000).

Jak ukládá stavební zákon, Zásady územního rozvoje stanoví zejména základní požadavky na účelné a hospodárné uspořádání území kraje, vymezí plochy a koridory nadmístního významu a stanoví požadavky na jejich využití.

Součástí ZÚR LK je Vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území, který v sobě mimojiné zahrnuje Vyhodnocení vlivů ZÚR LK na životní prostředí.

ZÚR LK stejně jako územní plány musí respektovat Politiku územního rozvoje, která je základní nástroj územního plánování České republiky a která stanovuje záměry republikového významu.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588