Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zástupci kraje se seznámili s fungováním nového analyzátoru v českolipské nemocnici

Mgr. Matoušová Barbora

  • 20. 08. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6864|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Nový analyzátor v oddělení klinických laboratoří v Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a.s. si v úterý 19.srpna prohlédli hejtman kraje Petr Skokan, jeho náměstek Karel Dolejší a člen rady kraje a lékař Jaroslav Krutský.

 

Původní a již zastaralý přístroj již dosloužil, nyní mají lékaři českolipské nemocnice k dispozici nový, moderní přístroj na rozbory vzorků krve, moči, potu či jiných tělesných tekutin, které se odebírají pacientům. „Dozvěděl jsem se, že nový přístroj jednak pracuje rychleji a hlavně dokáže již odhalit nakažlivé choroby. Nemocnice jej jistě využije hlavně při haváriích a v dalších naléhavých případech, kdy jsou potřeba výsledky okamžitě,“ řekl Petr Skokan.

 

Pro analyzátor byla upravena i nová centrální laboratoř s klimatizací a potřebným zázemím. Pracoviště s novým přístrojem Architect ci 8200 je v nepřetržitém provozu, neboť vzorky na analýzu do nemocnice posílají lékaři z celého Českolipska.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky