Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zemřela Hana Maierová, bývalá náměstkyně hejtmana a starostka Turnova

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 07. 2021 08:01

Sdílet článek

Ve věku nedožitých 68 let zesnula Hana Maierová, někdejší turnovská starostka a statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.  

„Poznal  jsem ji jako pracovitou dámu, která dokázala s výjimečnou vytrvalostí prosazovat a hájit zájmy nejenom Turnova, ale také všech kulturních institucí v našem kraji. Pro Turnov i kraj odvedla spoustu dbré práce. Dva roky mě také jako náměstkyně zastupovala. Hodně mi to dalo – byla klidnou silou, která uměla hledat kompromisy a dohody," řekl hejtman Martin Půta.

„Vedení resortu mi minulé volební období předala s velkou noblesou, byla mi výborným rádcem a vždy skvěle připravenou předsedkyní výboru kultury," dodala Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

V roce 1994 se Maierová stala členkou rady města a o pět let později místostarostkou. Starostkou Turnova byla opakovaně zvolena v letech 2006 a 2010.  Po úspěchu v krajských volbách působila v období 2012 – 2016 na pozici náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu a také předsedala v krajském zastupitelstvu kulturnímu výboru. V posledních letech ji provázely zdravotní potíže, přes které však nadále působila ve funkcích  turnovské radní a zastupitelky. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky