Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zlatého Amose má v Libereckém kraji Jana Holá z České Lípy

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 02. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6164|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

O nejlepších učitelích, kteří se ucházejí o cenu Zlatý Amos, včera rozhodovali porotci v České Lípě. V rámci Libereckého kraje získala prvenství Jana Holá z českolipské Základní školy Miroslava Tyrše. Právě ona ještě s dalšími dvěma kantory z jiných krajů postoupila do celostátního semifinále soutěže, která letos už po patnácté hledá nejlepšího pedagoga základní či střední školy České republiky. Kromě ní postoupili do dalšího kola ještě Jiří Honomich  ze Ireně Konradové. ZŠ Hlávková v Aši a Irena Konradova ze ZŠ Školní Chomutov.

Ceny mimo jiné předávali hejtman LK Petr Skokan a starostka České Lípy Hana Moudrá

Ocenění v soutěží vnímám jako velkou motivaci pro práci s dětmi. Soutěž mě oslovila především tím, že zde učitelé mohou ukázat, jaká jsou veselá kopa a že tvoří prima parta,” řekla nejúspěšnější učitelka Holá.

Ta učí žáky druhé třídy a právě oni ji do soutěže přihlásili. K tomu, aby se mohla o ocenění ucházet, museli její žáci nasbírat minimálně sto podpisů. Stejně tomu bylo i u ostatních navržených kandidátů. Za Liberecký, Královéhradecký, Ústecký, Plzeňský a Karlovarský kraj tyto podmínky splnilo pouze 9 kantorů.

Ti se včera v prostorách Základní umělecké školy Arbesova utkali o postup do dalších kol soutěže. “Už samotný zisk více než stovky podpisů z řad žáků a studentů je pro učitele ohromný úspěch,” říká organizátorka regionálního kola Alena Loosová.        

Učitele, čekají další kola, ve kterých se prezentují před odbornou porotou. Při tom jim pomáhají opět jejich žáci, kteří tak své kandidáty obhajují. Na programu soutěže tedy nechybí různé scénky a výstupy kantorů se žáky včetně jejich pohovorů.            Soutěže se mohou zúčastnit pouze ti učitelé, kteří jsou u žáků a studentů oblíbení. “Myslím, že důležitá je důvěra a upřímnost a také hra, která děti zabaví a zároveň vzdělá,” popisuje Holá.

Další oblíbená učitelka je v Libereckém kraji také Jana Ištvánová ze stejné školy. Anketu o nejoblíbenějšího učitele vyhlašuje občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura. Jejím posláním je především popularizace pedagogů.

 (s využitím MFD)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky