Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zlatou popelnici letos získaly Bedřichov a Jablonec nad Jizerou

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 05. 2011 15:00

Sdílet článek

 

V prostorách Horského hotelu Ještěd byly dnes slavnostně vyhlášeny výsledky šestého ročníku soutěže „Zlatá popelnice“ za rok 2010. Ceny vítězům – obci Bedřichov a městu Jablonec nad Jizerou, předával ceny krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek s tím, že nejlepší posun v umístění dosáhla obec Pertoltice pod Ralskem a stala se Skokanem roku.

„V roce 2010 obyvatelé Libereckého kraje průměrně vytřídili 39,9,kg na obyvatele/rok z toho 22,8 kg papíru, 6,2 kg plastů 9,3 kg skla 0,5kg NK. Opět tedy patříme k nejlepším v rámci celé České republiky,“ uvedl radní a připomněl, že projekt se koná ve spolupráci Libereckého kraje a autorizované obalové společnosti EKO-KOM již šestým rokem.

Vítězové obdrželi poukázku v hodnotě 50 tisíc Kč na venkovní herní prvky na dětská hřiště, která budou za odměnu sloužit obyvatelům města i obce.

Konečné pořadí:

Kategorie obce 2010:

 

1.místo Bedřichov

2.místo             Troskovice

3.místo             Albrechtice v Jizerských horách

4.místo Kořenov

5.místo             Josefův Důl

6.místo Jestřebí

7.místo             Chlum

8.místo             Svojkov

9.místo             Karlovice

10.místo           Horní Police

 

 

Kategorie města 2010:

 

1.místo Jablonec nad Jizerou

2.místo             Nový Bor

3.místo             Dubá

4.místo Lomnice nad Popelkou

5.místo             Jablonec nad Nisou

6.místo Rokytnice nad Jizerou             

7.místo             Jilemnice         

8.místo             Semily

9.místo             Rychnov u Jablonce nad Nisou           

10.místo           Desná

 

Skokan roku: obec Pertoltice pod Ralskem

 

Projekt „Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití využitelných složek komunálních odpadů včetně jejich obalové složky v Libereckém kraji“

 

tisková zpráva k projektu

 

výsledky projektu v roce 2010

 

Projekt Intenzifikace probíhá ve spolupráci Libereckého kraje a autorizované obalové společnosti EKO-KOM již šestým rokem.

 

V roce 2010 bylo v rámci projektu zakoupeno a instalováno v první fázi dalších 502 kontejnerů na tříděný odpad, v celkové hodnotě cca 1,5 mil. Kč. z toho :

·         62 nádob na papír

·         76 nádob na sklo barevné

·         35 nádob na sklo bílé

·         49 nádob na sběr plastů

·         280 nádob na sběr nápojového kartonu.

 

 

 

V roce 2010 obyvatelé Libereckého kraje průměrně vytřídily 39,9,kg na obyvatele/rok z toho 22,8 kg papíru, 6,2 kg plastů 9,3 kg skla 0,5kg NK

 

 

 

 

Soutěž měst a obcí Libereckého kraje v třídění odpadů „Zlatá popelnice“ 2010

 

Vyhlašovatelem soutěže je Liberecký kraj, záštitu převzal Ing. Jaroslav Podzimek, radní Libereckého kraje pro zemědělství a životní prostředí.

 

Do soutěže obcí jsou automaticky zařazeny všechny obce v kraji. Zdrojem informací pro hodnocení úrovně sběru budou použity údaje společnosti EKO-KOM, a.s. (čtvrtletní výkazy, roční dotazník), případně další údaje poskytnuté obcemi.Vzhledem k odlišnostem ve fungování odpadových systémů v obcích a městech, soutěží obce ve dvou kategoriích podle svého statutu.

 

První kategorií jsou obce, které jsou rozděleny do dvou podkategorií. Obce do 500 obyvatel a obce od 501 obyvatel, opět z důvodu rozdílného fungování sběrných systémů a kvůli eliminaci statistických chyb ohledně hmotnosti vytříděného odpadu.

 

Druhou kategorií jsou města, do které jsou zahrnuty i městyse a statutární města, která jsou rozdělena do dvou podkategorií. Města do 3500 obyvatel a od 3501 obyvatel. Zvláštní kategorií je kategorie „Skokan roku“, ve které se soutěží bez ohledu na statut obce.

 

 

Podrobnější informace získáte:

Ing. Ida Svobodová, koordinátor

Mob. 602 964 364

e-mail: ida.svobodova@envicon.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky