Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Změna úhrady zdravotního pojištění státem pro uprchlíky z Ukrajiny

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 21. 07. 2022 14:44

Sdílet článek

Po uplynutí 150 dnů ode dne udělení dočasné ochrany se mění úhrada zdravotního pojištění státem. Uprchlíci z Ukrajiny ve věku od 18 do 64 musí oznámit pojišťovně, u které jsou registrováni, jak budou pojistné platit. Oznámení je nutné nejpozději do 8 dnů od vypršení lhůty pro udělení dočasné ochrany.

Stát bude nadále hradit pojistné osobám mladším 18 let, studentům ve věku od 18 do 26 let studujícím na území ČR nebo na Ukrajině, osobám pečujícím alespoň o jedno dítě do 7 let nebo o dvě a více dětí do 15 let, uchazečům o zaměstnání evidovaným na úřadu práce a seniorům od 65 let. Zaměstnancům v pracovním poměru, na dohodu o provedení pracovní činnosti od 3.500 korun měsíčně zdravotní pojištění hradí zaměstnavatel. Osoby samostatně výdělečně činné, nebo osoby, které nespadají do žádné z kategorií, platí pojistné jako samoplátci.

Další informace na www.nasiukrajinci.cz

  • zdravotni pojisteni A4 CZ (.pdf)
    873 kB
    21. 07. 2022 14:46
  • ВАЖНАЯ ИНФОРМАЦИЯ О МЕДИЦИНСКОМ СТРАХОВАНИИ (.pdf)
    732 kB
    21. 07. 2022 14:46
  • ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО МЕДИЧНЕ СТРАХУВАННЯ (.pdf)
    812 kB
    21. 07. 2022 14:46

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky