Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zrekonstruované muzeum v České Lípě slavnostně představí veřejnosti

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 09. 09. 2015 15:10

Sdílet článek

Slavnostní akt ukončení kompletní rekonstrukce střech a pláště klášterního areálu Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě se uskuteční v pátek 11. září v areálu muzea. Slavnostní událost se koná u příležitosti Dnů evropského dědictví. Program pro veřejnost startuje v 18:00 hodin a potrvá až do 23:00 hodin. Slavnostní události se zúčastní náměstci Lenka Kadlecová a Marek Pieter, radní Vladimír Mastník a Alena Losová. 

Připraven je bohatý program. Prohlídky nově zrekonstruovaného klášterního areálu včetně zahrady, velkoplošná projekce o dějinách a znovuzrození bývalého Augustiniánského kláštera v České Lípě, ohňová show a další kulturní program. V rámci akce bude mít veřejnost možnost bezplatného vstupu do všech výstavních prostor.

Program pro veřejnost:

  • 18:00 slavnostní otevření kláštera a volný vstup do všech výstavních a expozičních prostor kláštera a zahrady
  • 19:30 otevření Loretánského dvora a areálu ambitu
  • o dějinách klášterního areálu
  • 20:00 hudební vystoupení
  • 21:00 komentovaná prohlídka o dějinách klášterního areálu
  • 21:30 velkoplošná projekce o dějinách a znovuzrození kláštera v České Lípě v Klášterní zahradě (videomapping)
  • 22:30 ohnivá show v Klášterní zahradě
  • 23:00 ukončení akce

Rekonstrukce střech a pláště klášterního areálu Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě začala před dvěma lety a skončila k poslednímu červnovému dni letošního roku. Liberecký kraj celou náročnou akci financoval, přišla na více než 23 milionů korun.
 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky