Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

ZŠ Libštát oslavila 80. výročí svého založení

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 09. 2011 11:27

Sdílet článek

 

U příležitosti 80. výročí vzniku Masarykovy základní školy v Libštátě byly v sobotu 24. září uloženy do pamětní schránky cenné písemnosti, které obsahují několikaletý vývoj této školy, včetně posledních stavebních úprav, které skončily koncem prázdnin.

Slavnostní akt provedl ředitel školy Jindřich Horáček, který je nejdéle sloužícím učitelem na zdejší škole - téměř 41 let., za účasti krajského radního pro zemědělství a životní prostředí Jaroslava Podzimka, starosty města Zdeňka Lhoty, žáků, pedagogického sboru a dalších hostí, slavnostního shromáždění ve vestibulu školy.

   „Je to pro mne velká čest, abych předal cenné informace nastupující generaci. Až jednou přijde čas a nová generace bude pročítat tyto dokumenty, nechť právě ona posoudí a čerpá z minulosti, kterou jim tady dnes předáváme. Nebyla to vždy cesta lehká, ani jednoduchá, ale pevně věřím, že ta cesta byla správná,“ vyzdvihl ve svém slavnostním projevu ředitel školy, který pak dojatě popřál škole mnoho dalších úspěšných a šťastných let..

Jaroslav Podzimek poděkoval všem za pozvání na tuto slavnostní událost.

„Sice jsem tuto školu nikdy nenavštěvoval, ale moje děti ano, a dnes tu ještě absolvuje školní docházku má nejmladší dcera. Vždy jsem tedy  věděl, jaké úspěchy a problémy školu provázejí.

Podařilo se zde uskutečnit řadu projektů. Funguje nová počítačová učebna, jsou vyměněná okna, je tu bezbariérový přístup pro tělesně postižené žáky, stojí moderní sportovní hala, budova je zateplená a dnes září škola i novým kabátem do celé obce. Tyto a další menší úpravy stály mnoho desítek miliónů korun. Je to úctyhodné, jaká snaha se musela vyvinout, abychom tu všichni dnes mohli stát a společně oslavit její jubileum. Přejme si, aby toto kulaté výročí bylo pro další generace vodítkem a přispělo k dalšímu rozvoji školy,“ řekl mimo jiné radní.

Po celý den si mohli návštěvníci prohlédnout všechny prostory školy, shlédnout řadu fotografií mapující její historii i současnost a zavzpomínat

Odpolední program pak zakončili žáci školy. Na programu bylo vystoupení pěveckého kroužku, divadelní představení pohádky „Horší než drak“pod vedením učitelky Mileny Švábové, vystoupení tanečního kroužku a mažoretek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky