Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bohuš Matuš zazpíval i seniorům v Semilech

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 17. 10. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Další kulturní odpoledne k Mezinárodnímu dni seniorů, které pro starší generaci připravil Liberecký kraj, hostily v úterý 15. října Semily. Diváci si v Kulturním centru Golf užili koncert žáků zdejší ZUŠ a písničky z repertoáru Karla Gotta a Waldemara Matušky v podání populárního zpěváka Bohuše Matuše. Pobavit se přijel za seniory také náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda, pod jehož záštitou se oslavy svátku seniorů v pěti městech kraje konají.

Ti, co něco pamatují, zaplnili téměř celý sál kulturního centra. Kromě programu je o přestávce čekalo i malé pohoštění. Vstup měli přitom senioři stejně jako v jiných městech zdarma. Během odpoledne byli také oceněni dva zástupci starší generace z regionu za své aktivity, vynakládané seniorům. Ocenění jim předala předsedkyně Krajské Rady seniorů Libereckého kraje Miroslava Palečková a s gratulací a drobnými dárky se připojil také náměstek hejtmana Pavel Svoboda s místostarostou Semil Tomášem Sáblem.

S Bohušem Matušem vystoupil i jeho „zpívající zvukař“, jak Fandu Agnese zpěvák nazývá. Ze semilské Základní umělecké školy zazpívalo, zatančilo a zahrálo návštěvníkům dohromady 21 dětí a dospívajících mladých lidí. Dvě písně zahrála na kytaru a zazpívala začínající mladá muzikantka Natálie Hassová.

„Kulturní odpoledne se povedlo. Myslím, že senioři byli spokojení. Bohuš Matuš si je svým osobním kouzlem získal, většinu písniček si lidé zpívali s ním a tleskali do rytmu,“ poznamenal Pavel Svoboda. „O přestávce jsem si popovídal s oběma vyznamenanými seniory, Milošem Plachtou a Růženou Buchtovou. Jsou to zajímavé osobnosti, bývalý ředitel gymnázia a bývalá knihovnice. Oba jsou to vzdělaní a kulturně založení lidé, s velkým přehledem. Klobouk dolů před jejich akčností, co všechno stíhají.“

Sérii kulturních pořadů k Mezinárodnímu dni seniorů uzavře v pátek 18. října zábavné odpoledne v Kulturním centru Střelnice v Turnově, kde se odehraje vůbec poprvé krajské kolo soutěže Babička roku. V ní předvedou dámy 55+, že i ve vyšším věku může být žena krásná, šikovná a v něčem výjimečná. Vítězka krajského kola postoupí do celostátního finále, které se uskuteční 18. listopadu v Olomouci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky