Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Být starostou skutečně není žádná legrace

18. 01. 2019

Seminář Úvod do legislativy obcí uspořádalo Sdružení obcí Libereckého kraje (SOLK) 17. ledna v budově Krajského úřadu Libereckého kraje  především pro nově zvolené starosty. Po úvodním slovu radního Libereckého kraje  Jiřího  Löffelmanna následoval pětihodinový  blok odborných přednášek úředníků krajského úřadu spojených s diskuzí a otázkami přítomných.

„Být starostou není žádná legrace, naopak velká odpovědnost,“ pronesl hned v úvodu jeden z přednášejících, vedoucí správního odboru Jiří Němec. Program semináře obsahoval výklad zákona o obcích,  o střetu zájmů, zákona o úřednících územních samosprávných celků, problematiku hospodaření obcí, GDPR ve vztahu k obcím a taký základní informace o správním řádu a zákonu o svobodném přístupu k informacím.

Semináře  se zúčastnily zhruba čtyři desítky starostů a dalších představitelů obcí Libereckého kraje. Podle ohlasu a potlesku na závěr každé z přednášek napomohl alespoň trochu tomu, aby se nově zvolení starostové lépe orientovali v mnohdy složité džungli právních předpisů, se kterými se ve své funkci potýkají.  Být starostou skutečně není žádná legrace, a proto na semináři zazněla nabídka trvalé metodické pomoci krajského úřadu starostům obcí Libereckého kraje.  

Bc. Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 602684299