Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Flašinetáři se po roce opět vracejí do Liberce

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 05. 08. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Kolem tří desítek flašinetářů z šesti zemí světa se sjede do Liberce. Krajská metropole totiž hostí 14. a 15. srpna mezinárodní festival Liberecký flašinetář. Krom domácích účastníků dorazí také flašinetáři ze Slovenska, Rakouska, Německa, Polska a Švýcarska.

„Za Libereckým flašinetářem stojí už desátým rokem nadšený pořadatel Jiří Volný. Podařilo se mu vybudovat akci s mezinárodní pověstí, na kterou míří flašinetáři z několika zemí Evropy,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Slavnostní přivítání všech flašinetářů se uskuteční 14. srpna od 16 hodin před libereckou radnicí, kde zazní všechny nástroje. Od 19 hodin pak následuje koncert v kostele svatého Kříže v Liberci.

Ve čtvrtek 15. srpna pak budete možno se od 10.00 do 16.30 zaposlouchat v centru Liberce do hry flašinetů. Vše ukončí závěrečný koncert v Art-café  Oblastní galerie Lázně.

Připraven je také doprovodný program, a to v podobě loutkového divadelního představení Jána Harusjaka z Divadla pod balkónom, dále pak ukázka hry velkého pouťového flašinetu. Rovněž bude možno zaposlouchat se do kramářských písní v podání Markéty Ježkové.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky