Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Týden knihoven klepe na dveře i v Semilech

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 10. 2014 17:51

Sdílet článek

Přijďte si hrát a přemýšlet do semilské knihovny

(Zpráva ze Semil) Rok se s rokem sešel a již počtrnácté vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníku Týden knihoven. Tradiční akce, při níž veřejné knihovny propagují své služby, lákají nové čtenáře a snaží se podporovat čtenářství, proběhne tento rok ve dnech od 6. do 10. října. Nejinak tomu bude i v semilské městské knihovně. Co na čtenáře čeká?

"Tak jako minulý rok bude i letos proběhne v oddělení pro děti interaktivní výstava HRY A KLAMY. V knihovně budou instalovány zapůjčené exponáty z libereckého IQ parku, nabízíme možnost zahrát si stolní Smart hry, řešit hlavolamy a hádanky, zahrát si deskové hry," říká Alena Matěchová, ředitelka městské knihovny.

V úterý 7. října bude v knihovně zahájen již sedmý semestr Virtuální univerzity třetího věku. I v tomto semestru budou otevřeny dva kurzy - Umění rané renesance v Itálii a Hudební nástroje.

Ve čtvrtek 9. října zavítá do knihovny Eva Francová, autorka knihy Kuchařka ze Svatojánu. Eva Francová je výtvarnicí na volné noze, která se rozhodla opustit město a žít se svou rodinou uprostřed přírody ve Svatojanském Újezdu nedaleko Jičína. Mnoho fanoušků si získala nejen originálním přístupem k vaření a novými, vždy vyzkoušenými a ověřenými recepty, ale i neuvěřitelným klidem a pohodou, které čtenářům předává prostřednictvím svého blogu.

"V pátek 10. října přivítáme v Jitřence spisovatele MICHALA VIEWEGHA, který se zúčastní premiéry filmu Andělé všedního dne," prozradila Alena Matěchová.

V programu Týdne knihoven nebude chybět ani BURZA KNIH, která proběhne v pátek 10. října.

"Nesmím zapomenout ani na to, že v průběhu Týdne knihoven registrujeme nové čtenáře na rok zdarma a zároveň vyhlašujeme čtenářskou amnestii. Tak přijďte, těšíme se na Vás!" pozvala na závěr Alena  Matěchová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky