Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Noc netopýrů zavede na sklonku prázdnin do jeskyně na Českolipsku

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 21. 08. 2019 00:00

Sdílet článek

Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě se již po třiadvacáté přidává k Mezinárodní noci pro netopýry s nočním přírodovědným programem o netopýrech a vrápencích České republiky. Na poslední prázdninový pátek 30. srpna organizátoři tpřipravili různorodý a pestrý program.

Očekávat lze nejen vědomostní a tvůrčí stanoviště, ale také odborný výklad ředitele a zoologa Vlastivědného muzea a galerie Zdeňka Vitáčka, který návštěvníky seznámí s netopýry jako zajímavými živočichy, s jejich výzkumem, ochranou a dosavadními poznatky o jejich životě.

Vzdělávací akce je určená nejen pro odborníky, ale také pro širokou veřejnost a především pro rodiny s dětmi. Pro malé i velké návštěvníky bude jako každoročně připravena k volnému odběru řada tiskovin a informačních materiálů, tematické pohlednice nebo pamětní vstupenky. Pro tuto noční akci dpořadatelé doporučují baterku nebo čelovku, vhodné oblečení a obuv.

Akce se uskuteční za jakéhokoliv počasí před jeskyní na úpatí Skalického vrchu v obci Skalice u České Lípy od 20.30. Bližší informace je možné se dozvědět u koordinátorky Ekoporadny Orsej Veroniky Ličaverové na e-mailové adrese ekoporadna@muzeumcl.cz nebo na telefonním čísle 774 825 089. Popřípadě na webu www.muzeumcl.cz

 

TZ: Orsej

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky