Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj hostí Mistrovství světa MTBO v orientační cyklistice

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 14. 08. 2015 14:16

Sdílet článek

Nejlepší orientační cyklisté se v termínu 14. – 23. 8. 2015 sjedou do Libereckého kraje, aby změřili síly v jednom z nejprestižnějších závodů sezony – Mistrovství světa a juniorském mistrovství světa MTBO v orientační cyklistice. Závodní tratě pro ně pořadatelé přichystali v Liberci, Jablonci nad Nisou či Turnově. Záštitu nad akcí převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který se mimo jiné zúčastní slavnostního zahájení šampionátu v pondělí 17. srpna od 17:00 hodin v liberecké Home Credit aréně.

Světový šampionát bude velkou podívanou i pro diváky, kteří mohou přijít sportovce na všechny závody podpořit. Přijede na tři sta padesát závodníků z 29 zemí světa, a to těch nejlepších. Soutěžit budou na několika místech a na různě dlouhých tratích.

Krátká trať – 18. 8. – Biatlonový areál Břízky, Jablonec nad Nisou

Sprint – 19. 8. – Atletický stadion Ludvíka Daňka, Turnov

Dlouhá trať – 21. 8. – Sportovní areál Vesec, Liberec

Štafety – 22. 8. – Sportovní areál Vesec, Liberec

Pokud si chtějí fanoušci vyzkoušet MTBO na vlastní kůži, mají příležitost přihlásit se do Open závodů, které budou připraveny na všech zmíněných závodních místech. V rámci sobotní soutěže proběhne i charitativní akce Nadace ČEZ „Pomáhejte pohybem“ a Trial-O – orientační závod pro handicapované. Povzbudit přijde jeho účastníky i hejtman Martin Půta.

Pořadatelem Mistrovství světa MTBS je Český svaz orientačních sportů a sportovní klub Slavia Liberec orienteering. Informace o průběhu akce i programu najdou zájemci na www.wmtboc2015.cz.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky