Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se uskutečnilo setkání se senátory a poslanci zvolenými za Liberecký kraj

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 04. 2014 13:49

Sdílet článek

Hejtman LK Martin Půta a členové rady Zuzana Kocumová, Hana Maierová, Josef Jadrný, Alena Losová, Vladimír Mastník a Petr Tulpa se minulý týden v sídle kraje setkali se senátory a poslanci zvolenými za Liberecký kraj.

Účelem akce bylo vzájemné seznámení s některými nově zvolenými poslanci, zhodnocení uplynulých měsíců z hlediska aktuálního dění v Libereckém kraji i ČR a vymezení možných témat budoucí spolupráce.
Během společného jednání se hovořilo např. o financování krajů a silnic, zdravotnictví, školství, dětských skupinách, o cestovním ruchu, problematice příspěvků na péči či o sociálních službách.
Velkým tématem byla uvažovaná možná výstavba nového areálu Krajské nemocnice Liberec. Statutární náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová přítomné informovala, že v současné době probíhá fáze hodnocení, jak neuspokojivou situaci řešit. Projekt má přinést zlepšení péče občanů v Libereckém kraji.
„Při společném jednání jsme hovořili o aktuálních problémech, které trápí Liberecký kraj. Senátory a poslance jsme požádali, aby nám je pomohli přenést na půdu parlamentu a řešit v rámci výborů a podvýborů,“ řekl hejtman Martin Půta.

Setkání se zúčastnili:
Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu PČR
Karel Kapoun, senátor PČR
Jaroslav Zeman, senátor PČR
Edvard Kožušník, poslanec EP
Jan Farský, poslanec PČR
Jana Hnyková, poslankyně PČR
Jana Pastuchová, poslankyně PČR
Lukáš Pleticha, poslanec PČR
Václav Horáček, poslanec PČR
Martin Komárek, poslanec PČR 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky