Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obnova silnice po povodních v roce 2010 na trase Frýdlant - Bílý Potok začala

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 04. 2014 15:38
  • Doprava

Sdílet článek

Slavnostní zahájení předání stavby Obnova silnice po povodních 2010,(II/290 Frýdlant Bílý Potok, II. etapa, se uskutečnilo 8. dubna poklepáním na základní kámen u tenisových kurtů ve Frýdlantě.

Rekonstrukce se týká silnice II/290 v Libereckém kraji v délce cca 7,6 km, v úseku od začátku silnice ve Frýdlantu až po konec Raspenavy. Silnice byla poničena povodněmi v srpnu 2010.

„Ve velké míře na tomto úseku byly poškozeny nebo zcela odplaveny zdi sousedící s řekou Smědá, zídky, části vozovky, krajnice a na mnoha místech bylo podemleto silniční těleso,“ popsal škody krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník, který se zahájení stavby zúčastnilí spolu s hejtmanem LK Martinem Půtou, starostou města Danem Ramzerem, Pavlem Hirschem, prokuristou, ředitelem závodu Čechy, PORR a.s., a Vilémem Řáhou, výrobním ředitelem společnosti Vodohospodářské stavby, s.r.o., a dalšími hosty.

„Je to trochu ostuda, že zahajujeme stavbu po čtyřech letech po povodni, ale teď už je vše na dobré cestě, a tak věřím, že se tu v září příštího roku opět sejdeme a budeme moci pochválit dobře vykonanou práci,“ řekl mimo jiné hejtman.

Na úseku byly v rámci I. etapy podle něj upřednostněny dvě nejvíce poškozená místa, konkrétně se jedná o úsek ve Frýdlantu pod zámkem (celková délka 320 m) a část trasy v Raspenavě (celková délka 474 m).

V rámci této druhé etapy budou obnoveny především povalené opěrné zdi a sesuté svahy (10ks) a 2 mosty. Součástí obnovy je vybudování nové vozovky, včetně potřebného odvodnění a vyvolaných přeložek inženýrských sítí. 

„S opravou silnice v úseku Ludvíkov – Hajniště se uvažovalo v rámci oprav objízdných tras, avšak na tomto úseku silnice je nutná kompletní rekonstrukce, včetně podkladních vrstev. V současné době řešíme, jakou formou oprava proběhne,“ informoval vedoucí odboru dopravy KÚLK Jan Čáp.  

„Obnova silnice II/290 Frýdlant – Bílý Potok – II. etapa bude stát 245.529.854 Kč

s DPH a staví ji sdružení firem PORR + VHS,“ doplnil Martin Čáp, vedoucí investičního oddělení Krajské správy silnic LK.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky