Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pod Ještědem odstartoval prestižní turnaj, který má libereckou mládež přitáhnout k basketbalu

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 04. 2014 15:57
  • Školství

Sdílet článek

Čtyřdenní Mistrovství ČR v basketbalu mládeže do 14 let, který pořádá BK Kondoři Liberec začal v Tipsport areně a hale Kort.

Na úvodní zápas šampionátu mezi domácími Kondory a Slavojem Litoměřice, v němž jasně zvítězili Liberečtí (103:43), navážou další vzájemná utkání osmičky nejlepších českých basketbalových týmů juniorů do 14 let, které budou o prestižní titul mistra České republiky bojovat až do neděle 6. dubna. Pro mladé liberecké Kondory, které v základní skupině A čekají mladí borci z týmů USK Praha, BCM Nymburk a Slavoj BK Litoměřice, by šlo v případě úspěchu o první titul mistrů ČR v historii.

Slavnostního zahájení turnaje, nad kterým převzal záštitu hejtman LK Martin Půta,  se ve čtvrtek 3. dubna v Tipsport areně zúčastnil i náměstek primátorky pro územní plánování, rozvoj města a dotace Jiří Rutkovský, který má ve své gesci i sport. „Jsem rád, že se tento šampionát koná právě v Liberci, který se pyšní titulem Evropské město sportu 2012. Věřím, že díky kvalitnímu zázemí sportovních objektů a podpoře ze strany Libereckého kraje, statutárního města Liberec, S Group Sport Facility management a práci týmu realizátorů se podaří uspořádat pěkný turnaj, který bude nezapomenutelným zážitkem nejen pro hráče a trenéry, ale také pro množství zejména mladších diváků, kteří se mohou vašimi výkony inspirovat,“ napsal ve zdravici basketbalistům náměstek primátorky, který sportovce po zápasech vyzval k prohlídce největších libereckých zajímavostí.

Čtvrteční dopolední zápas, na který navázalo slavnostní zahájení juniorského šampionátu, využila k návštěvě Tipsport areny také spousta libereckých základních škol. A podle nadšeného fandění a aplausu více než patnácti set školáků, kteří v hledišti vytvořili atmosféru jako při extraligových hokejových utkáních, byl pro ně basketbal jejich vrstevníků více než příjemným zpestřením školního dne. Zejména děti by měly plnit hlediště Tipsport areny a haly Kort i v následujících dnech, protože samotný turnaj je nejen svátkem mladých basketbalových nadějí, ale zároveň propagační akcí, která má zvýšit zájem liberecké mládeže o basketbal a sport jako takový. I proto je vstupné na jednotlivé zápasy a doprovodný program po celou dobu konání šampionátu pro veřejnost zcela zdarma.

Zápasy obou základních skupin se hrají ve čtvrtek a v pátek v Tipsport areně a bude je doprovázet bohatý doprovodný program s možností zdarma si vyzkoušet sportovní dovednosti pro děti a mládež. V sobotu se program šampionátu dostane do fáze vyřazovacích bojů a na den se přesune do haly Kort. V neděli se pak mladí basketbalisté vrátí zpátky do Tipsport areny, kde si to ve finálovém programu rozdají  o nejvyšší příčky. Bojovat o ně budou basketbalisté týmů BK Kondoři Liberec, USK Praha, BCM Nymburk, BK Snakes Ostrava, Sokol Písek, Sokol Hradec Králové 2, BK Lokomotiva Plzeň a Slavoj BK Litoměřice.

Další info: http://www.bk-kondori.cz/Aktuality/tabid/59/ctl/Detail/mid/425/itemid/392/Default.aspx

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky