Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rady jak začít obchodovat v Kanadě zajímaly regionální podnikatele

22. 06. 2017

Liberecký kraj hostil setkání regionálních podnikatelů s Jerry J. Jelinkem, honorárním konzulem ČR a ředitelem zahraniční kanceláře CzechTrade v Kanadě. Setkání, které organizovala Krajská hospodářská komora Liberec, se zúčastnil také náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka, který setkání inicioval. Kromě obchodních příležitostí českých podnikatelů v Kanadě byla podnikatelům prezentována i komplexní hospodářská a obchodní dohoda CETA.

V multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje se včera sešli podnikatelé, kteří se zajímají o obchodní možnosti v Kanadě. Na jejich otázky odpovídal honorární konzul Jerry J. Jelinek, který přítomným přiblížil kanadské podmínky obchodu, investic a inovací.

„Otvírat cestu našim podnikatelům k dalšímu trhu v zahraničí je něco, co samozřejmě podporuji. V našem regionu máme šikovné lidi i firmy s kvalitními produkty a byla by škoda jim nenabídnout možnost exportu do zajímavých obchodních lokalit,“ řekl na začátku setkání náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. „S panem konzulem Jelínkem mne váže dlouhé přátelství a vím, že opravdu udělá maximum pro české zájemce o obchodování v Kanadě,“ dodal náměstek Sobotka.

Dalšími zajímavými hosty z oboru byli zástupci ministerstva průmyslu a obchodu – Matyáš Pelant, vedoucí oddělení Amerik, odbor zahraničně ekonomických politik a David Müller, vedoucí obchodně-ekonomického úseku, Generální konzulát ČR v Torontu. Oba vystoupili na setkání s prezentacemi týkajícími se obchodní spolupráce z pohledu ČR a s příležitostmi v Ontariu. 

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624