Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrá zpráva pro starosty – Jsou peníze na údržbu a výstavbu cyklostezek

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 05. 2014 17:12
  • Doprava

Sdílet článek

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil 5. 5. 2014 vyhlášení druhého kola pro podání žádostí o poskytnutí příspěvku na výstavbu a údržbu cyklistických stezek (§ 2, odst. 1, písm. h) zákona č. 104/2000 Sb.) v celkovém finančním limitu 87,858 mil. Kč.

 

„Není mnoho času, žádosti na SFDI je možné podávat pouze do 30. června 2014,“ zdůraznila Iveta Moravcová, krajský koordinátor cyklodopravy.

 

Z rozpočtu SFDI pro rok 2014 lze poskytnout příspěvek na vybranou akci maximálně do výše 85% celkových uznatelných nákladů stavební části akce při výstavbě cyklistické stezky nebo celkových uznatelných nákladů na údržbu cyklistické stezky, případně její části realizované v roce 2014 a 2015 s maximální výší příspěvku 10 miliónů Kč. Limitní výše příspěvku pro jednoho žadatele na více akcí činí 20 mil. Kč. Příspěvek SFDI nelze kombinovat s prostředky fondů a programů EU.

 

Liberecký kraj podporuje výstavbu pozemních komunikací pro cyklisty v rámci schválené Koncepce BESIP.

V loňském roce v rámci dotačního fondu doprava podpořil kraj údržbu, výstavbu i projekční činnost v oblasti cyklodopravy. Bohužel v letošním roce dotační podprogram v oblasti cyklodopravy vypsán pravděpodobně nebude a z tohoto důvodu vítám vypsání další výzvy prostřednictvím SFDI“, řekl Vladimír Mastník, krajský radní zodpovědný za rezort dopravy.

 

Podrobnější informace jsou dostupné na stránkách www.sfdi.cz

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky