Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Frekventovaný liberecký „sněhulák“ už řidiče trápit nebude

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 10. 2015 14:18
  • Doprava

Sdílet článek

Vytížená a řidiči neoblíbená soustava tří okružních křižovatek, tzv. sněhulák, v libereckém Růžodole brzy zmizí. Práce na její úpravě začnou v úterý 3. listopadu. Současně ten den, cca v pravé poledne, bude v předčasném užívání zprovozněna rampa silnice I/35 u mimoúrovňové křižovatky Letná - Londýnská.

Ze směru od letiště a průmyslové a obchodní zóny ve směru na Prahu umožní nová rampa přímý nájezd vozidel na silnici I/35. Celková délka rampy s šířkou vozovky 6,25 m je cca 240 m. Nový připojovací pruh, dlouhý 195 m, si vyžádal rozšíření stávající vozovky silnice I/35 o cca 2,20 m. „Řidičům se výrazně uleví. Nová rampa ve směru Praha a Turnov zmírní dopravní zatížení v prostoru křižovatkového uzlu na Letné. Díky jejímu zprovoznění mohou začít stavební práce, které spojí dvě stávající okružní křižovatky v jednu,“ říká vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp. Stavba nové rampy, jejímž investorem je vlastník silnice - Ředitelství silnic a dálnic ČR, si vyžádala 18 mil. Kč a její součástí byla přeložka vysokotlakého plynovodu.

Na silnici I/35 v Liberci probíhají v současné době i další stavební práce. V jízdním pásu ve směru na Prahu, v úseku od připojení ulice Nákladní po mimoúrovňovou křižovatku na Jablonec nad Nisou, dochází k rozšíření připojovacího pruhu. Po dokončení, které se předpokládá nejpozději počátkem letošního prosince, bude bezpečnější a přehlednější.

Foto: Jan Mocňák

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky