Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hasiči ve Vlčetíně zahájili volební rok s hejtmanem

11. 01. 2010

 

Členové SDH Vlčetín na Českodubsku zahájili letošní volební rok v celém Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska o víkendu výročním shromážděním, na kterém přivítali i hejtmana LK Stanislava Eichlera. Dobrovolní hasiči, jediná organizace fungující ve Vlčetíně (spadá pod obec Bílá), zhodnotili svou práci za uplynulý rok, prozradili, co chystají v roce letošním, a zvolili nový výbor své organizace.

„Dobrovolné hasiče vnímám jako nositele kultury, sportu a společenského života na vesnicích, nemluvě o jejich významu při nejrůznějších nebezpečných událostech - od povodní přes nehody na silnicích po likvidaci následků vichřic nebo sněhových kalamit. Toho všeho jsme si v loňském roce užili v našem kraji dost a dost a hasiči opět nezklamali, když v některých případech nasazovali i vlastní životy,“ řekl hejtman v pozdravném projevu.

„Činnost všech dobrovolných i profesionálních hasičů Liberecký kraj podporoval a bude podporovat i nadále, včetně SDH ve Vlčetíně a celém Podještědí, “ dodal. 

Kronikář sboru Václav Škoda přečetl pozdravný dopis starosty Bílé Františka Pospíšila, který se nemohl jednání zúčastnit kvůli nemoci, a pak už starosta sboru František Škoda přednesl zprávu o činnosti

„V současné době máme 67 členů, z toho 16 v mládežnickém věku a 20 žen,“ řekl mimo jiné starosta SDH.

Sličná velitelka Petra Ikerová poté podrobně informovala o činnosti jednotky a o účasti v hasičských soutěžích. Připomněla také dobrou spolupráci s obcí Proseč pod Ještědem v dětských závodech a představila  nové vybavení jednotky pěti novými ochrannými obleky, přilbami, opasky, rukavicemi i svítilnami z grantů obce Bílá.

„Pyšná jsem na naše úspěchy v soutěžích, zejména v dětských kategoriích. Její družstvo, které kromě velení jednotky, trénuje, například získalo na závodech v Německu 2. místo. Na soutěži ve Frýdštejně v konkurenci 12 mladších týmů dokonce zvítězili a ve starší kategorii mezi 16 týmy obsadili bronzovou příčku,“ naznačila jen některé výsledky velitelka.

„Muži startují tak jednou za rok, ale v Petrašovicích vyhráli. I naše ženské družstvo bodovalo například vítězstvím na soutěži v Záskali, ale mnohdy jsme i vybouchli“ vypočítala namátkou a s úsměvem.

Letošní rok bude podle starosty SDH opět ve znamení hasičského bálu (12. března), Dětského dne (vloni účast 97 dětí), tradičního grilování a vánoční besídky. Samozřejmá je příprava na soutěže a cvičení.

V závěru schůze zvolili hasiči staronový výbor SDH Vlčetín ve složení: František Škoda (starosta), Petra Ikerová (velitelka a zástupce starosty), Václav Škoda, Jaroslav Mečíř, Věra Škodová, Milan Vančura, Martin Honzejk a Stanislav Imrich. Členy revizní komise jsou Jana Hloušková, Eva Imrichová a Josef Roubínek.

Dva delegáti SDH Vlčetín se zúčastní v únoru okrskové konference a 27. 3. okresní konference ve Všelibicích.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588