Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman poděkoval dobrovolným hasičům za skvělé výsledky v loňském roce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 01. 2015 15:19

Sdílet článek

Za loňskou výbornou reprezentaci Libereckého kraje poděkoval hejtman Martin Půta dobrovolným hasičům. Přátelské setkání se uskutečnilo minulý týden v sídle kraje.

V multimediálním sále hejtman přivítal členy Sborů dobrovolných hasičů z Těpeř, Poniklé, Bozkova, Smržovky, Jilemnice, Vratislavic a Frýdlantu. Poblahopřál jim za loňské dosažené úspěchy na Mistrovství ČR hry Plamen a na Mistrovství ČR v požárním sportu, odkud si týmy i jednotlivci přivezli několik medailí. Hejtman také ocenil jejich práci. „Činnost dobrovolných hasičů je velice záslužná, nesmírně si vážím jejich obětavé práce. Jsou to právě oni, kteří v obcích plní důležitou roli. Pomáhají občanům, věnují se mládeži, zasahují u mimořádných situací a spolupracují s profesionálními hasiči. Kromě toho se často starají o kulturní program tím, že pořádají různé bály a další akce,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Zvláštní poděkování patřilo Anežce Masné, člence Sboru dobrovolných hasičů Těpeře. V červenci loňského roku se zúčastnila Mistrovství světa v požárním sportu dorostu ve Svitavách. Mezi jednotlivci se ve své kategorii stala vicemistryní světa ve výstupu na cvičnou věž a mistryní světa v běhu na 100 m s překážkami. Se svým týmem pak dále získala zlaté medaile v disciplíně požární útok. V součtu umístění všech disciplín se družstvo rovněž stalo vítězem  ve své kategorii. Anežka se tak z domácího mistrovství světa vrátila jako držitelka 3 zlatých a 1 stříbrné medaile.

Loňský rok byl také velice úspěšný pro Šárku Jiroušovou, členku Sboru dobrovolných hasičů Poniklá. Její oblíbenou disciplínou je běh na 100 m s překážkami, je držitelkou ženského národního rekordu v této disciplíně. Na svém kontě má vítězství na Mistrovství republiky, v závodech Českého poháru, a je považována za světovou rekordmanku s časem 17:00 s v běhu na 100 m překážek s vysokou kladinou - tohoto času dosáhla na hasičské olympiádě ve Francii. Vloni Šárka vylepšila halový rekord na 16,94 s, zvítězila v běhu na 100 m s překážkami na Mistrovství ČR v požárním sportu v Českých Budějovicích a sezonu ukončila celkovým prvním místem v Českém poháru. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky