Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Heřmanické vánoční trhy začínají již tuto sobotu u Frýdlantu

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 12. 2014 17:17
  • Rozvoj

Sdílet článek

Tradiční, již 12. Heřmanické vánoční sklářské trhy ve sklárně SpiderGlass Josefa Novotného  v Heřmanicích u Frýdlantu začínají v sobotu 6. prosince a pak ještě pokračují 13. a 20. Prosince vždy od 10 do 17 hodin.

Sklárnu  naleznete  na začátku Heřmanic po levé straně silnice.

Na pořadu v příjemně vánočně vyzdobené sklárny je prohlídka sklárny s možností nákupu exkluzivních sklářských výrobků, předvádění ručního tvarování skla nad kahanem, výstava betlémů, ochutnávky značkového piva vína a vystoupení koncertních umělců po celou dobu prodejních trhů. Skvělé vánoční občerstvení je tradičně zajištěno.

Sklářský ateliér se nachází u hranic s Polskem a Německem na severu Čech v malebné vesničce Heřmanice u libereckého Frýdlantu. Ve sklárně je k vidění celý provoz s velkou fusingovou pecí, brusírnou skla a vzorkovny v rekonstruovaných půdních prostorách, z které se stala rozsáhlá galerie ateliérové produkce skla a šperku.

Sklářský ateliér byl založen roku 1990. V počátcích se zabýval návrhy a realizací skleněných interiérů jak v tuzemsku, tak   i v zahraničí. V posledních letech se ateliér specializuje na originální ručně zhotovené skleněné výrobky od nejmenších skleněných šperků (náramky, přívěsky, náušnice atd.) přes užitkové sklo (mísy, vázy, popelníky, svícny, talíře a další) po skleněné monumentální objekty - interiérové plastiky, skleněné stěny    a volné kreativní sklářské variace.

„Hlavním naším technologickým postupem je tzv. spékaní a lehání skla neboli fusing. Používáme vlastní keramické formy, které jsou originální svým designem. Realizace provádí ateliérový designér s občasnou spolupráci externích výtvarníků, zaručující stále nové impulsy v tvorbě návrhů výrobků,“ vysvětlil Josef Novotný, jinak též skvělý muzikant na varhany.

Produkty ateliéru jsou exportovány do evropských zemí   a zámoří (skleněná křtitelnice katedrály v Rotterdamu, světelné rampy hotel v Singapuru, skleněné šperky Francie     a Dubaj, monumentální lustry Dallas USA, skleněný bar hotelu Bogatynia Polsko a další.)

Ateliér Spiderglass realizoval výstavy svých výrobků v galeriích Ronneburg a Gorlitz v Německu, Bogatynia, Luban a Zgorzelec v Polsku, Roden a Coevorden v Holandsku, Marseille ve Francii, Dubaj v Arabských Emirátech.

Viz také: http://spiderglass.cz/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky