Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jubilejní 10. hejtmanský ples vynesl takřka 200 tisíc Kč na charitu

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 03. 2015 17:57
  • Rozvoj

Sdílet článek

Jubilejní 10. hejtmanský ples., který se konal  27. února  v Clarion Grandhotelu Zlatý lev v Liberci, vynesl na dobročinné účely téměř 200 tisíc korun.

Zástupcům pěti humanitárních společností - Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o.p.s., Liberec, MAJÁK, o. p. s., Liberec, Tyfloservis, o.p.s., Krajské ambulantní středisko Liberec, SLUNCE VŠEM, zapsaný spolek, Turnov a Farní charita Česká Lípa ,předal hejtman LK Martin Půta a radní Petr Tulpa po 35 070 Kč ( celkem 175 350 Kč) . Dalších 20  tisíc Kč poputuje do Kryštofova Údolí na opravu sochy čurajícího voříška, kterou v minulých měsících poničil zatím neznámý vandal.

 „Ukazuje se, že pořádání podobných charitativních akcí jako je hejtmanský ples, má svůj nepochybný význam. Za deset ročníků už bylo rozděleno  a na podporu činnosti  nejrůznějších zařízení sociálních služeb v kraji se rozdělilo již více než milión dvě stě tisíc korun, a proto  budeme v pořádání hejtmanských plesů pokračovat,“  zdůraznil hejtman.

Ti, kteří se plesu, přes horlivé výzvy  k bojkotu  této benefice z pera jednoho osamoceného komunálního politika, zúčastnili a zaplnili příjemně renovovaný sál a ostatní prostory hotelu, určitě nelitovali.

Slavnostním večerem slovem i zpěvem provázela Daniela Šinkorová, k tanci a poslechu hrál skvělý orchestr   Big‘O‘Band Marka Ottla, který kromě vlastního repertoáru dokázal výborně doprovázet i již jmenovanou Danielu Šinkorovou, ale také  swingovými melodiemi Jana Smigmatora, muzikálové  vystoupení Jana Kříže. Rockové písně  si muzikanty  s vervou sobě vlastní zazpívala i  Marta Jandová, skutečná hvězda večera a podle mínění moderátorky i Sluníčko.

Přítomní rovněž žasli  nad kouzelnickými triky mistra České republiky v mikromagii Štěpána Šmída,  tleskali vystoupení A – stylu, módní přehlídce i popůlnočnímu překvapení hejtmana, který s orchestrem věrohodně zahrál na saxofon  (z playbacku)..

Bohatý byl tradičně raut, nechyběly kulinářské speciality a regionální tombola,   které vévodily hlavní ceny v podobě živého selátka, kvalitně oškubané krůty, piva  z místních pivovarů a samozřejmě ojedinělé sklářské  a bižuterní výrobky z celého Libereckého kraje.

 „V roce 2016 na 11. hejtmanském plese nashledanou,“ rozloučil se Martin Půta s hosty, mezi nimiž nechyběli  krajský ředitel policie, velvyslanci, primátor Liberce, senátoři, krajští radní a náměstci, poslanci,  i bývalí, starostové obcí a měst  LK i ze Saska,  ředitelé krajských příspěvkových organizací a další vzácní hosté.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky