Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kafka Band / Theater am Tisch - koncert dvou unikátních literárně-hudebních projektů

Mgr. Vondřich Petr

  • 09. 10. 2015 09:17

Sdílet článek

Koncert dvou unikátních literárně-hudebních projektů zakončí kulturní program pořádaný u příležitosti oslav 25 let spolupráce mezi Libereckým krajem a švýcarským kantonem Sankt Gallen. Ve čtvrtek 15. října proběhne v libereckém kině Varšava od 19:30 koncert literárně-hudebních projektů Kafka Band a Theater am Tisch.

Jaroslav Rudiš, Jaromír 99 a Dušan Neuwerth předvedou prostřednictvím svého projektu Kafka Band zhudebněnou verzi komiksového vydání románu Franze Kafky Zámek. Herec a režisér Marcus Schäfer ze švýcarského divadla Theater Sankt Gallen uvede ve svém výpravném představení Theater am Tisch dílo významného německého dramatika Heinera Müllera.

Projektu Kafka Band se kromě výtvarníka a zpěváka Jaromíra 99 (Priessnitz a Umakart) a spisovatele Jaroslava Rudiše (oba proslavila spolupráce na kultovní komiksové trilogii Alois Nebel) účastní také další přední čeští hudebníci ze skupin Umakart, Priessnitz, Tata Bojs a Lesní zvěř. Na kytaru hraje Dušan Neuwerth, který album Das Schloss také produkoval, na baskytaru a mandolínu hraje A.m.Almela, na klavír a klávesy Jiří Hradil a na bicí a perkuse Zdeněk Jurčík a Tomáš Neuwerth. „Máme dva bubeníky, protože v hudbě i v literatuře je správný rytmus prostě důležitý,“ říká Rudiš.

Marcus Schäfer představí za hudebního doprovodu kytaristů Petera Lutze a Marcela Elsenera a obrazové projekce tvorbu významného německého dramatika, básníka, spisovatele a divadelního režiséra Heinera Müllera (1929-1995). Ten byl ještě za svého života označován společně s Bertoltem Brechtem za největšího německého dramatika 20. století. V Liberci projekt Thaeter am Tisch uvede Müllerovo dílo Traumtexte (Snové texty).

Koncert se koná pod záštitou velvyslance Švýcarské konfederace v Praze J. E. Markuse-Alexandera Antoniettiho a hejtmana Libereckého kraje Martina Půty. Partnery akce jsou společnosti DGS Druckguss Systeme, Clarion Grandhotel Zlatý lev a Switzerland Tourism.

Kafka / Theater

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky