Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj opraví Svaté schody areálu Augustiniánského kláštera, obnova střech a fasád českolipského muzea tak bude kompletní

22. 04. 2015

Navýšení smluvní částky o 353.491,41 Kč na obnovu fasády Svatých schodů v areálu Augustiniánského kláštera, kde sídlí Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, schválila na včerejším jednání rada kraje.

Projekt rekonstrukce krytiny střešního pláště objektu Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě, který realizuje Liberecký kraj, začal na podzim roku 2013. Práce probíhají dle harmonogramu a kompletně hotovo má být do konce letošního června.

V rámci vysoutěžené částky 22.954.213 Kč se díky odpovědné kontrole a vnitřním úsporám podařilo nad rámec plánovaných prací realizovat postupně i opravy omítek. Oprava a obnova omítek fasády Rajského dvora, Konventu a Svatých schodů by měla skončit souběžně s opravou krovů a výměnou střešní krytiny, tedy také do 30. června 2015.

„Jsem ráda, že rada kraje navýšení schválila, protože se tím ukončí jedna důležitá etapa rekonstrukce této významné památky. Svaté schody jsou poslední částí areálu, kterou zbývalo opravit,“ okomentovala stávající situaci statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová.

„Po celkovém dokončení se stane areál jednou z výjimečných dominant městské památkové zóny
v České Lípě a rekonstrukce jistě přispěje i k tomu, že se zvýší zájem veřejnosti opravené muzeum navštívit. Samozřejmě nás v budoucnu čeká i kompletní modernizace expozic,“
dodala dále náměstkyně Hana Maierová.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624