Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří Potravinovou banku 120 tisíci Kč

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 03. 2014 13:38
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rada kraje rozhodla, že poskytne účelovou neinvestiční dotace z rozpočtu Libereckého kraje Potravinové bance Liberec, o. s., se sídlem Pionýrů 976/15, Liberec VI-Rochlice, na projekt „Potravinová banka Liberec“ v celkové výši 120.000 Kč.

Záměrem projektu je omezit plýtvání potravinami a pomoci potřebným. Potravinová banka zdarma získává přebytečné potraviny od prvovýrobců, obchodních řetězců, Evropské unie a z veřejných sbírek. Skladuje je a třídí a následně rozděluje neziskovým organizacím poskytující sociální služby na základě odběratelské smlouvy.

„Dotace Libereckého kraje bude použita na úhradu provozních a osobních nákladů - mzdu skladníka,“ uvedl radní pro sociální věci Petr Tulpa.

Potravinová banka Liberec o. s., je součástí České Federace potravinových bank. Česká Federace potravinových bank je občanské sdružení s humanitárním zaměřením. Má sídlo v Praze a v budoucnu chce vybudovat sklady ve všech krajských městech. Činnost potravinových bank spočívá

v darování a rozdělování, a jeho práce se opírá o dobrovolnou bezplatnou pomoc

a dárcovství. Shromažďuje zdarma potraviny, skladuje a přiděluje je humanitárním nebo charitativním organizacím, které poskytují potravinovou pomoc potřebným lidem. Potravinová pomoc je prováděná různými způsoby, stravováním v jídelnách, balíčky, sociálními obchody.

 Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=RsEjQVEfCmY

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky