Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj přispěje částkou více než 9,3 mil. Kč na nákup požární techniky a vybavení požární ochrany

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 08. 2015 11:58

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém úterním jednání odsouhlasila přidělení finančních prostředků ve výši 9 391 072,68 Kč v rámci svého Dotačního programu, Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje. Poskytnutí dotací obcím, které si o peníze požádaly a splnily podmínky vyhlášeného programu, musí ještě schválit Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém jednání dne 25. srpna.

Liberecký kraj v termínu od 29. června 2015 do 14. července 2015 obdržel celkem 99 žádostí o dotaci od 67 obcí. Podmínky vyhlášeného programu, které schválilo Zastupitelsko Libereckého kraje již 26. května 2015, splnilo 85 podaných žádostí. Vzhledem k objemu alokovaných finančních prostředků, je však doporučeno k přidělení dotace z Libereckého kraje jen 57 žádostí s vyšším bodovým hodnocením. U dalších 28 žádostí s nižším bodovým ohodnocením již není zajištěno finanční pokrytí z alokovaných prostředků vyhlášeného programu, proto nemohly být navrženy k poskytnutí dotace.

„Přidělené finanční prostředky obce využijí na nákupy, opravy a úpravy mobilní požární techniky, například cisternové automobilové stříkačky a dopravní automobily, dále na pořízení věcných prostředků požární ochrany, opravy a úpravy objektů hasičských zbrojnic,“ říká hejtman LK Martin Půta. „Například Kořenov chce pořídit cisternovou automobilovou stříkačku. Z dotačního programu byla obci schválena dotace ve výši 1 mil. Kč, Rokytnici nad Jizerou 300 tis. Kč na nákup dopravního automobilu a třeba obec Čistá u Horek požádala o 32 tis. Kč na stavební úpravy hasičské zbrojnice,“ uvádí příklady hejtman. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky