Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj se snaží znovu zajistit rozšířenou zubní pohotovost, fungovat by měla od října

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 06. 2015 10:59
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje včera schválila zahájení výběrového řízení veřejné zakázky malého rozsahu „Rozšíření zubní pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje“. Snahou kraje je znovu zajistit rozšířenou zubní pohotovost v nočních hodinách (soboty, neděle, svátky), tentokrát však od 18:00 do 22:00 hodin.

„Pohotovost chceme rozšířit pro občany Libereckého kraje i pro jeho návštěvníky, pokud se u nich akutně objeví problém se zuby. Během dubna a května, kdy rozšířená pohotovost fungovala, se ukázalo, že je potřebná a pacienty využívaná. Mrzí nás, že se tuto službu nepodařilo udržet a smlouva musela být ukončena. Věřím, že druhé výběrové řízení bude úspěšnější. Kraj chce v každém případě najít cestu, jak rozšířenou zubní pohotovost zajistit, i když dle dvouměsíční zkušenosti již ve zkrácené době od 18:00 do 22:00 hodin,“ uvedl Petr Tulpa, radní pro resort zdravotnictví.

Předmětem příslušné veřejné zakázky je požadované rozšíření pohotovosti nejen pro období konce roku 2015, ale i pro celý následující rok, tedy od 1. 10. 2015 do 31. 12. 2016. „Pohotovostní službou v oboru zubní lékařství se rozumí ambulantní péče poskytovaná pacientům v případě náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu onemocnění vzniklého mimo pravidelnou ordinační dobu poskytovatele v oboru zubní lékařství,“ vysvětlila vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK Alena Riegerová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky