Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská dotace pomůže zachránit kino Varšava

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 10. 2014 13:57

Sdílet článek

Rada LK souhlasila s poskytnutím účelové investiční dotace ve výši 300.000 Kč pro sdružení "Zachraňme kino Varšava“ na akci Rekonstrukce kina Varšava, Liberec – I. etapa.

Youtube video

Žadatel je nájemcem této jednotky (nájemní smlouva uzavřena do roku 2020), vlastníkem je Statutární město Liberec. Z uzavřené nájemní smlouvy mezi městem a sdružením vyplývá, že vlastník má zájem na dlouhodobé udržitelnosti záměru využívat kino Varšava pro kulturní a společenskou činnost (v současné době se jedná o prodloužení nájmu na 25 let).

Město Liberec v letošním roce na rekonstrukce alokoval ze svého rozpočtu částku 1,8 milionu Kč, tato částka však nepokrývá všechny nutné náklady na rekonstrukci.

Sdružení "Zachraňme kino Varšava“ dotaci využije do začátku zimy 2014, kdy chce otevřít alespoň foyer budovy s kavárnou a malým sálem,“ informoval hejtman.

Dotaci musí ještě schválit Zastupitelstvo LK.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky