Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajským dobrovolným hasičům šéfuje poprvé v historii žena - Renata Šimíková

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 04. 2015 12:48
  • Rozvoj

Sdílet článek

Jednání krajského shromáždění delegátů okresů Krajského sdružení hasičů ČMS Libereckého  kraje, které se konalo uplynulou  sobotu v nové hasičské zbrojnici v Huti na Jablonecku, přineslo změnu v historii činnosti dobrovolných hasičů v Libereckém kraji – poprvé se stala předsedkyní krajského sdružení žena - Renata Šimíková.

Ta ve funkci nahradila Milana Navrátila, který stál v čele sdružení dvacet let . Renata Šimíková podle svých slov v nastávajícím pětiletém období bude prosazovat zejména  komunikaci a otevřenost, aktivní spolupráci se sbory a funkcionáři a podporovat nové a prospěšné nápady, které povedou ke  zlepšení činnosti Dobrovolných hasičů v obcích  a jednotlivých okresních sdruženích.

Pozvání na jednání přijali hejtman kraje Martin Půta, ředitel kanceláře starosty SH ČMS Ing. Jan Aulický, generální ředitel Hasičské vzájemné pojišťovny Josef Kubeš, vrchní komisař Hasičského záchranného sboru kraje plk. Jaromír Lebeda, vedoucí oddělení krizového řízení LK. Rudolf Broulík a starostové Okresních sdružení okresů  - Vladimír Maxa, Jiřina Brychcí, Arnošt Černý a Josef Kreif.

V pozdravném projevu Jan Aulický kladně zhodnotil oslavy 150 let českého hasičstva v Libereckém kraji a  zdůraznil, že si váží  podpory vedení kraje směrem k dobrovolným hasičům.

Hejtman LK Martin Půta mimo jiné   ocenil práci s mladými hasiči a mládeží do osmnácti let, a spolupráci hasičů s obcemi, která je pro obě strany mimořádně důležitá.

„Dveře ke mně a k dalším členů Rady LK  máte otevřené, problémy jsme ochotni řešit. V letošním roce  jsme na  nákup  výzbroje a výstroje,  a také na  činnost hasičských jednotek a sborů připravili 15 milionů korun,“  zdůraznil hejtman s tím, že nejméně takovou částku budou dobrovolní hasiči dostávat každý rok.

Delegáti z hodnotili práci okresních sdružení. Nejvyšší členskou základnu  s  7274 členy a téměř tisícovku dětí mají hasiči Semilska, za což sklidili pochvalu a potlesk účastníků i hostů. Jak připomněl čestný starosta OSH Miloslav Miksánek, výtečných výsledků dosahují  právě a zejména v oblasti práce s mládeží.

„Na nejvyšších republikových soutěžích se pravidelně objevují kolektivy Poniklé, Bozkova, Jilemnice nebo Vilémova,  jsme pyšní na několikanásobnou mistryni republiky v požárním sportu Šárku Jiroušovou. Kolektivy se neztratily na mezinárodních soutěžích v Kočevje nebo Mulhouse. A to i přesto, že k dispozici nejsou potřebná sportoviště,“ chválil a zároveň kritizoval Miksánek.

Starostka OSH v Jablonci nad Nisou Jiřina Brychcí hovořila o významných celorepublikových soutěžích, které se staly tradicí . Příkladem je  nedávná  Jablonecká hala dospělých a mladých hasičů.

Představitel libereckých hasičů Vladimír Maxa pokládá za jednu z priorit v nastávajícím pětiletém období nárůst členské základny v okrese, stejný úkol má před sebou i Josef Kreif z České Lípy.

Věra Nutilová

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky