Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kynologové z Heřmanic učili kolegy z Ukrajiny

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 26. 06. 2015 12:59
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Trojice kynologů – celníků z Ukrajiny pobývala několik týdnů ve Výcvikovém zařízení služební kynologie Celní správy ČR v Heřmanicích, kde absolvovali specializovaný výcvik pro psy- specialisty na vyhledávání tabáku a tabákových výrobků. Koncem týdne jejich kurz skončil a všichni tři získali za úspěšné složené zkoušky certifikát, který je opravňuje k výkonu této specializované činnosti na hranicích států takřka po celém světě. Certifikáty jim předali zástupci Celní správy ČR a obcí, za Liberecký kraj náměstek hejtmana Josef Jadrný.

Výcvik kynologů v Heřmanicích má velmi vysokou odbornou úroveň a Liberecký kraj se střediskem dlouhodobě úzce spolupracuje. Je skvělé, že jsme mohli Ukrajincům pomoci i touto cestou a oni nám na oplátku nabídli pomoc v případě, kdybychom ji potřebovali my,“ uvedl náměstek hejtmana Josef Jadrný.

Výcvikový kurz pro zahraniční kynology začal v polovině dubna a trval dva měsíce. „Všichni tři účastníci jsou psovody, kteří pracují se psy na hranicích Ukrajiny a specializují se na vyhledávání tabáku. Podařilo se je připravit dobře do výkonu služby. Pracovali jsme tentokrát novou metodikou výcviku a osvědčila se, neboť všichni účastníci úspěšně složili závěrečné zkoušky,“ konstatoval Josef Dušánek, vedoucí VZSK Heřmanice. Tým ukrajinských kynologů cvičil instruktor Jan Tleskač.

Kynologové, kteří prošli výcvikem v heřmanickém středisku, pracují téměř po celém světě. Střeží hranice například v Lotyšsku, Rusku, Peru, Ekvádoru, v Bulharsku či Bolívii a na dalších místech. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky