Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Lesy ČR v Jizerských horách rozšiřují populaci pstruha obecného potočního

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 04. 2015 16:50
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Tisíce kusů plůdku pstruha obecného potočního vysadili 7. dubna v povodí řek Jeřice a Olešky v Jizerských horách správci toků oblasti povodí Labe z podniku Lesy České republiky a Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. Populaci pstruha tak společně rozšířili už osmým rokem.

Během jednoho dne bylo na dvou přítocích Olešky i Jeřice vysazeno deset tisíc kusů plůdku pstruha potočního (Salmo truta truta morfa fario). Generační ryby z líhně Českého rybářského svazu loni odlovili rybáři u Frýdlantu v povodí Smědé. „Vytipované úseky nepatří mezi vyhlášené revíry Českého rybářského svazu. Také proto se snažíme spolu se správci Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory vrátit a rozšířit v řece původní živočišný druh. Jde o naši další společnou aktivitu. Dlouhodobě spolupracujeme také na vysazování střevle potoční,“ uvedl vedoucí správy toků oblasti povodí Labe z Lesů ČR Tomáš Sajdl. Podle něj chce státní podnik v této pomoci přírodě pokračovat v rámci tzv. Programu 2020 zaměřeného na podporu veřejného zájmu. Obdobná akce přijde Lesy ČR na 10 tisíc korun.     

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky