Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká zahrada hostí nutriční konferenci evropských ZOO. Liberecký kraj je partnerem akce

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 12. 01. 2017 11:35

Sdílet článek

Liberecká zoologická zahrada se stane hostitelem významné konference Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA). Koncem ledna přijedou do Libereckého kraje odborníci na výživu zvířat nejenom z Evropy. Již 9. ročník Nutriční konference evropských ZOO se koná 26. – 29. ledna. Její organizaci podpořil i Liberecký kraj.

Konference v hostitelské liberecké Zoologické zahradě se zúčastní na dvě stovky delegátů ze zhruba dvaceti zemí. Zkušenosti a poznatky si zde budou předávat nejenom odborníci na výživu zvířat, ale i veterináři, kurátoři a chovatelé zvířat, studenti vysokých škol a mnozí další. Účastníci se zapojí také do workshopů.

SOUTĚŽ

U příležitosti mezinárodní konference připravila ZOO Liberec, společně s Libereckým krajem, velkou soutěž pro veřejnost. Hlavní cena v hodnotě 5.000 korun je mimořádná! Stanete se na jeden den skutečným ošetřovatelem exotických zvířat v Zoologické zahradě Liberec! Naučíte se připravovat jim krmení, dozvíte se mnoho zajímavostí z jejich „soukromého“ života a dostanete se k nim skutečně na dosah ruky!

PRAVIDLA SOUTĚŽE

Po dobu tří týdnů před zahájením konference, vždy ve čtvrtek (12., 19. a 26. ledna 2017) najdete na webových stránkách Libereckého kraje www.kraj-lbc.cz v článku o liberecké ZOO jednu soutěžní otázku.

Na každou z otázek si připravíte odpověď a po zveřejnění poslední otázky ve čtvrtek 26. ledna, pošlete všechny Vaše odpovědi na všechny tři položené dotazy, v soukromé zprávě na facebookovém profilu Libereckého kraje https://www.facebook.com/libereckraj/.

Hlavní cenu – Den ošetřovatele v ZOO Liberec získá soutěžící, který jako první pošle správné odpovědi na všechny tři položené otázky. Oceněni budou v soutěži cenami od Libereckého kraje ještě další dva úspěšní účastníci.

Sledujte facebook a webové stránky Libereckého kraje!

1. SOUTĚŽNÍ OTÁZKA

Jaký šupinatý plaz chovaný v Zoo Liberec se v přírodě živí šneky, zdechlinami a hmyzem, ale v zoologické zahradě si rád pochutná i na sladkém ovoci?

Nápověda: Správnou odpověď na soutěžní otázku můžete najít u expozice tohoto plaza přímo v areálu Zoologické zahrady v Liberci. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky