Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj zabodoval na Holiday World 2016

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 23. 02. 2016 15:38

Sdílet článek

Několik ocenění získal Liberecký kraj v anketě „Kraj mého srdce“, jejíž výsledky byly vyhlášeny v rámci jubilejní 25. ročníku středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2016. Ten se uskutečnil ve dnech 18. – 21. února na výstavišti v Holešovicích.

Liberecký kraj si přivezl hned dvě ocenění.  „V anketě „Kraj mého srdce“, ve které mohou hlasovat návštěvníci, zvítězil náš kraj v kategorii „Zimní dovolená“ a potvrdil tak fakt, že Jizerské hory i Krkonoše jsou stále oblíbeným cílem turistů,“ uvedla Hana Maierová, statutární náměstkyně hejtmana pověřená řízením resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Druhou cenu Liberecký kraj obdržel v soutěži o „Nejpůsobivější stánek do 60m2“. V této kategorii, kterou hodnotí odborná porota, získal druhé místo a to nejen za vzhled stánku, ale také za atraktivní doprovodný program v podobě vědomostních soutěží o hodnotné ceny či ukázku zdobení vánočních ozdob, který probíhal po celou dobu veletrhu.

Na jubilejním veletrhu se prezentovalo 652 vystavovatelů ze 46 zemí celého světa spolu s kraji a regiony České republiky. Zatímco první dva dny veletrhu byly věnovány odborníkům v cestovním ruchu, víkend patřil laické veřejnosti. Pestrý doprovodný program, zajímavé nabídky individuálních dovolených a zájezdů, přehlídka cestovatelských filmů, autogramiády a výstavy cestovatelských fotografií WorldFilm či Expediční kamera – to byla lákadla největšího tuzemského veletrhu cestovního ruchu.

Čestným hostem letošního ročníku se stala Čína, která pojala výstavní expozici stylově a velkolepě. Partnerským krajem, plný tradic, vína, zpěvu a turistických cílů, byl Jihomoravský kraj.

Veletrh Holiday World patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější a nejprestižnější událost cestovního ruchu ve střední Evropě, a to jak pro odborníky, tak i širokou veřejnost. Liberecký kraj prezentoval společně s turistickými regiony nabídku volnočasových aktivit, turistiky a cykloturistiky s důrazem na propagaci mobilního Průvodce Libereckým krajem a filmovou turistiku, která je mottem letošní propagace. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky