Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Maminky, tatínkové, babičky, dědečkové mají šanci získat vzdělání v péči o rodinu a děti

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 04. 2014 13:51
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Liberec - Péče v těhotenství, porod, kojení, první pomoc dětem, změny přinášející partnerům příchod dítěte, cvičení a volný čas, aktivity prarodičů s vnoučaty nebo například osobní rozvoj nabízí rozsáhlý Celostní projekt pro rodinu.

„Projekt je věnován široké veřejnosti a zaměřuje se především na předávání a sdílení informací v oblastech péče o matku a dítě z řady úhlů pohledu,“ sdělila autorka projektu Kristýna Fejfarová.

„Cílem je informovat širokou veřejnost v oblastech přípravy k rodičovství péče o dítě, matku, rodiče a prarodiče v holistickém pojetí, které zahrnuje oblast tělesnou, duševní, sociální, ekonomickou, ale i spirituální rovinu,“ dodala autorka projektu, která mimo jiné přednáší obory zdravotnictví na Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity Liberec.

 Projekt, na kterém se podílejí odborníci z řad zdravotnických pracovníků, lékařů, logopedů nebo psychologů, bude probíhat ve třech dlouhodobějších modulech v hodinových a dvouhodinových lekcích jednou týdně. Témata jednotlivých modulů nesou názvy: Budu maminkou, budu babičkou, Máme miminko a co dál (0 až 4 roky) a Budu, jsem babičkou, dědečkem.

Tématem prvního modulu, který bude probíhat buď formou přednášek, nebo workshopů, bude například vývoj plodu, fyziologické tělesné i psychické změny v těhotenství, co očekávat, cvičení v těhotenství, vše o porodu, jednotlivé fáze i z pohledu alternativních přístupů, jak je důležité kojení a jak ho podpořit, péče o novorozence, krmení, kdy a proč navštívit lékaře, praktické nácviky koupání, přebalování či oblékání.

„Druhý modul je zaměřený na růst a vývoj dítěte, rozvoj řeči, znakování, péče o chrup nebo dětské nemoci a prevence a řadu dalších témat týkajících se dětí od narození do čtyř let,“ upřesnila Kristýna Fejfarová.

Projekt bude realizován v prostorách Klubu příhodného okamžiku Kairos v ul. 5. května formou hodinových a dvouhodinových setkání.

„Klienti mají možnost absolvovat celý projekt nebo jeden zvolený modul případně pouze konkrétní hodinu,“ zdůraznila Iva Šolcová za Klub Kairos.

První modul s názvem Budu maminkou (tatínkem), budu babičkou, začne ve čtvrtek 22. 5. 2014 v čase od 18.00 do 20.00 tématem: Oplodnění, jednotlivá období – trimestry, vývoj plodu, fyziologické tělesné i psychické změny v těhotenství a co očekávat.

Druhý modul s názvem, Máme miminko a co dál, začne o týden později, ve čtvrtek 29. 5. 2014 v čase od 18.00 do 20.00.  Jedna dvouhodinová lekce stojí 200 Kč a při zaplacení 5 lekcí nebo celého modulu či projektu jsou nabízeny cenové slevy. 

Počet účastníků na jednotlivých lekcích je omezený. V případě zájmu se hlaste na emailové adrese klubkairos@seznam.cz nebo na tel: 607 280 589, 724 903 606. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky