Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladá Televize Krkonoše točí hejtmana

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 02. 2015 16:00
  • Školství

Sdílet článek

Televize Krkonoše -  mediální kroužek, který funguje na Gymnáziu a SOŠ Jilemnice od září 2012, po několika desítkách úspěšných reportáží, natočila v novém takřka profesionálním televizním studiu sídlícím v místním Městském muzeu rozhovor s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou.

Stalo se tak po jednání se starosty Svazku obcí Jilemnicka, které se konalo 17. února na městské radnici.

S moderátorkou Sárou Tomášovou, která využívala všechny vymoženosti současné televizní techniky, včetně čtecího zařízení, před kamerou Víti Ježka a pod dohledem vedoucího směny Jana Plesníka hovořil hejtman například o spolupráci kraje s obcemi, o budoucnosti jilemnického gymnázia či o spolupráci kraje s jejich televizí.

„Přeji všem mladým krkonošským „televizákům“, aby jim jejich zápal pro věc vydržel a dále natáčeli krásné a zajímavé reportáže, které budou jednou důležitým dokumentem v historii města,“ řekl hejtman s tím, že v nejbližší době, zřejmě již 14. května, nabídne Televizi Krkonoše možnost natočit jeho pravidelné setkávání s představiteli a občany měst a obcí Libereckého kraje u příležitosti Dne s hejtmanem v Jilemnici viz .http://www.televize-krkonose.cz/article.php?id=208

 

Televize Krkonoše připravuje programy v rámci mezinárodního projektu Život v regionu objektivem mladých, který pro žáky Gymnázia a SOŠ Jilemnice zajistil právě Svazek obcí a měst Jilemnicka í ve spolupráci s polskou obcí Karpacz.  Studio, které  se zpracovává zpravodajství, reportáže a dokumenty z regionu Jilemnicka, bylo otevřeno 22. října 2014 v Tržnici řemesel Městského muzea v Jilemnici.  Studenti  gymnázia mohou využívat studio a techniku i pro natáčení školních pořadů.

Televize Krkonoše podle vedoucího mediálního kroužku martina Krále přináší ucelené zpravodajství z  krkonošského regionu -  (viz názvy některých reportáží (Televize Krkonoše 2015/1 , Historické mapy Českého království , Škola základ života , Z Karpacze do Jilemnice není daleko,  Jilemnická pouť, Mladí reportéři z Karpacze a Jilemnice,  Krakonoš – dobrý duch našich hor  Regionální fotbalová akademie ,Workshop v Jilemnici  Čistecké cyklotoulání , Dřevosochání ve Mříčné,  Víchovská pouť a mnoho dalších.

„Mediální kroužek se schází vždy v pondělí v 15 hodin v učebně IVT v budově gymnázia v Tkalcovské ulici, a dále podle potřeby v produkčních týmech. Každý je do činnosti našeho kroužku vítán,“ zve ke spolupráci Martin Král. Martin Půta  již nabídku  přijal, a tak se mohou diváci těšit na 14. května, třeba na viděnou při besedě hejtmana a krajských radních  s občany města a okolí.

 Viz také: http://televize-krkonose.cz/ , Gymnázium a SOŠ Jilemnice – GymjilTV

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky