Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Modernizaci základny leteckých záchranářů v Liberci zastavilo nedořešené věcné břemeno na pozemcích

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 25. 01. 2017 11:03
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Modernizace výjezdové základny Letecké zdravotnické záchranné služby (LZZS) na libereckém letišti se odkládá. Namísto toho dojde k opravě a vylepšení stávajícího sídla základny. Záměr odsouhlasili na svém zasedání v úterý 24. ledna krajští radní. Důvodem je především nedořešené břemeno na přilehlých pozemcích.

Youtube video

„Zahájení příprav projektu na stavební úpravy výjezdové stanice záchranné služby a vzdělávacího a výcvikového střediska na letišti stojí v cestě rozhodnutí, které musí učinit město Liberec. Liberecké zastupitelstvo už vloni v říjnu mělo projednat zrušení věcného břemene, kterým je část pozemků zatížena. Ovšem neprojednalo. Materiál měla liberecká rada znovu řešit 17. ledna 2017. Materiál byl opět stažen a předložen by měl být až 7. února. Dokud tuto záležitost město s vlastníkem dotčených pozemků nevyřeší, není rozvoj výjezdové základny možný,“ vysvětluje Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Do vyřešení záležitosti věcného břemene nemůže Liberecký kraj žádat o finanční podporu v rámci výzev IROP, odkud chtěl na modernizaci čerpat. I kdyby město Liberec situaci na svém únorovém jednání rady vyřešilo, nestihne ani tak Liberecký kraj žádosti do vypsaných výzev podat.

Liberecký kraj proto půjde cestou rekonstrukce stávající základny. Zahrnuje renovaci a dostavbu výjezdové základny LZZS formou přístavby současného objektu, včetně dobudování garážového stání pro 2 sanitní vozidla. Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje má již na tuto variantu zpracovanou projektovou dokumentaci pro výběr zhotovitele.

„Tuto variantu rekonstrukce výjezdové základny však nelze předložit do IROP. Proto náklady ve výši zhruba sedm milionů korun zaplatí ze svého rozpočtu Liberecký kraj,“ dodává náměstek Přemysl Sobotka.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky