Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Chrastavsku začaly opravy posledních úseků silnic poškozených povodněmi v roce 2010

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 03. 2014 17:43
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Předání staveniště pro zahájení 2. etapy obnovy silnice po povodních 2010 II/592 z Andělské Hory u Chrastavy přes Novou Ves do Mníšku se uskutečnilo 27. března v Nové Vsi.

Pracovního setkání se zúčastnili hejtman LK Martin Půta, radní pro dopravu Vladimír Mastník, vedoucí odboru dopravy Jan Čáp, Petr Kadlec z Krajské správy silnic LK, starostové Chrastavy a Nové Vsi Michael Canov a Jaroslav Müller a další hosté.

„Stavba se skládá ze tří etap v celkové délce cca 7,5km. Stavební náklady činí 151 805 130 korun bez DPH,“ uvedl Petr Kadlec.

Zhotovitel je sdružení firem Strabag a.s. a SaM silnice a mosty a.s.

„Stavební dílo je financováno z dotačního titulu Ministerstva pro místní rozvoj -  dotační program: Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou,“ připomněl Vladimír Mastník a dodal, že 85 procent nákladů uhradí státní dotace, zbytek zaplatí Liberecký kraj.

Podle hejtmana jde o poslední silniční stavbu likvidující následky povodní v roce 2010.

„Chybějí už jen dva mosty v Bílém Potoce,“ doplnil s tím, že už se také soutěží za 175 miliónů Kč opravy škod po letní povodni v roce 2013. Ukončení stavby se předpokládá v květnu 2015.

V tentýž den bylo předáno staveniště také v Chrastavě – osadě Vítkov. Opraví se zde za 90 miliónů Kč silnice směrem na Albrechtice a na Frýdlant.

„Pro obyvatele osady to bude zatěžkávací zkouška, po téměř pěti letech po povodni, ale po dokončení rekonstrukce boudou mít výhodně a bezpečně spojení do Frýdlantu,“ zdůraznil starosta. Chrastavy Michael Canov. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky