Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na konci roku si lidé kvůli odstávce nevyřídí nové občanské průkazy ani cestovní pasy

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 17. 12. 2015 08:10

Sdílet článek

V souvislosti s novelou zákona o občanských průkazech a zákona o cestovních dokladech si lidé nebudou moci na konci roku 2015 vyřídit nové občanské průkazy ani cestovní pasy. V termínu od 24. do 31. prosince 2015 je naplánována odstávka systému.

V uvedeném období nebudou přijímány žádosti o vydání občanských průkazů a cestovních dokladů a ani nebudou vyrobené doklady předávány. Důvodem tohoto přerušení jsou technické úpravy, které vyžadují odstávku systému.

Podávat žádosti o vydání občanského průkazu a cestovního pasu a předávat vyrobené doklady bude naposledy možné na obecních úřadech obcí s rozšířenou působností, v hl. městě Praha a na úřadech městských částí nejpozději do 23. 12. 2015.

Uvedené platí pro všechny příslušné úřady na území České republiky. V době odstávky bude možné požádat o vydání občanského průkazu bez strojově čitelných s dobou platnosti 1 měsíc, za jehož vydání nebude vybírán správní poplatek. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky