Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se představí výstava Malovaný svět Domova Raspenava

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 03. 2015 12:27

Sdílet článek

Výstava prací klientů Domova Raspenava, nad kterou převzala  záštitu  náměstkyně hejtmana Lenka Kadlecová, začíná ve vestibulu Krajského úřadu LK, U Jezu, v Liberci ve čtvrtek 2. dubna 2015 ve 14 hodin a potrvá do 27. dubna.

Výstava je přístupná v pracovních dnech od 8 do  17 hodin.

 

Domov Raspenava zajišťuje celoroční výchovu a vzdělávání dětí a mládeže s mentálním a kombinovaným postižením. Součástí poskytované služby je Sociálně terapeutická dílna, kde si pod vedením Evy Bartošové, Lenky Juklíčkové a Jany Kalašové klienti prohlubují nejen sociální dovedností, ale i estetické cítění, práci s keramikou, barvami a dalšími materiály.

 

Pod vedením výtvarnice Evy Bartošové vznikají obrazy tvořené grafikou, pastely, temperou nebo malované hedvábí a textil. Keramickou prací pak provází keramička Lenka Juklíčková. Výtvarná a keramická dílna je úzce propojena, každý klient si tak může vyzkoušet nabízené práce s ohledem na své schopnosti a dispozice,“ uvedl ředitel Domova Pavel Chroust s tím, že dílny doplňuje odpočinková zóna – kuchyňka, vedená Janou Kalašovou, zde pak vznikají oblíbená dílka, ale jiného charakteru.

 Hry, čtení a psaní pak doplňují nabídku činností, které vedou ke spokojenosti klientů. Jejich radost a chuť pracovat je pak odměnou a motivací pro další tvůrčí práci.

„Sociálně terapeutická dílna získáním nových prostor rozšířila od října 2014 svou kapacitu na 15 a poskytuje službu i klientům mimo Domov Raspenava,“ doplnil ředitel.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky