Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nákupem praček pro domovy důchodců v e-aukci ušetřil kraj statisíce korun

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 06. 2016 12:17
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Téměř za polovinu oproti předpokládané sumě si pořídí velkokapacitní automatické pračky několik domovů pro seniory Libereckého kraje. Tuto výraznou slevu jim přinesla elektronická aukce, kterou uspořádal Liberecký kraj. Dosažená úspora činí celkem 636.400 korun.

„Ostré kolo e-aukce jsme předvedli na celostátní konferenci v Praze, která byla zaměřena na využívání elektronické aukce pro dosažení nejnižší možné ceny poptávaného zboží v aktuálním čase. V centrálním nákupu jsme pro naše domovy důchodců kupovali celkem osm průmyslových praček. Konečná cena činí 768.000 korun, což představuje 45,30 procent předpokládaných nákladů. E-aukcí jsme našim domovům důchodců ušetřili dohromady 636.400 korun,“ přiblížil náměstek hejtmana pro ekonomiku Marek Pieter.

Jak doplnil, aukce trvala necelou hodinu a soutěžilo v ní pět dodavatelů, kteří snižovali ceny tak, že došlo třiatřicetkrát k prodloužení. Soutěž na prodej všech osmi praček vyhrál jediný dodavatel. „Uspořené finanční prostředky použijí domovy pro seniory, které jsou příspěvkovými organizacemi Libereckého kraje, na pořízení dalších potřebných věcí. Mám radost, že se nám podařilo centrálním nákupem tolik peněz ušetřit. Určitě to nebyla poslední elektronická aukce, kterou jsme pro naše domovy důchodců dělali. V další aukci bychom pro ně rádi s výraznou slevou nakoupili například automobily a profesionální elektrospotřebiče, třeba myčky nebo smažící pánve,“ zdůraznila náměstkyně hejtmana pro sociální věci Lenka Kadlecová.

Domov seniorů v Liberci – Františkově plánuje vložit ušetřené finance na nákup nového automobilu, Domov důchodců Český Dub se chystá pořídit tři nové výdejní pulty do kuchyně na místo těch, které jim již dosloužily. Domov pro seniory ve Vratislavicích nad Nisou si pořídí nové nádobí do kuchyně.

„Nakupovali jsme tři pračky. Počítali jsme s tím, že nás všechny vyjdou přibližně na 420.000 korun. Díky e-aukci za ně nakonec dáme zhruba 210.000 korun. Za peníze, které jsme centrálním nákupem ušetřili, nakoupíme vybavení do kuchyně,“ uvedla Dagmar Žaloudková, ředitelka Domova důchodců ve Sloupu v Čechách.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky