Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek Marek Pieter se zajímal o dodržování termínů oprav silnic

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 12. 2014 16:35
  • Doprava

Sdílet článek

Na obhlídku krajských silnic zničených povodněmi v roce 2010, na kterých byly teprve letos zahájeny opravy, se vydal závěrem minulého týdne ekonomický náměstek hejtmana LK Marek Pieter. Zajímal se o dodržování termínů realizace staveb.

Společně s ředitelem Krajské správy silnic Libereckého kraje Janem Růžičkou a vedoucím odboru dopravy Krajského úřadu LK Janem Čápem si prohlédli silnice III/27252 ve Vítkově, III/0353 a III/0357 v úseku Víska – Višňová – Poustka a II/290 Frýdlant – Bílý Potok (1. etapa). Během cesty se také zastavili v Heřmanicích, kde rekonstrukce silnice III/3513 a III/0515 za 186 mil. Kč skončila již v srpnu.

Co se týká termínů předání staveb, tak největší obavy máme kvůli silnici ve Vítkově, a to i přestože máme smluvní sankce za každý den prodlení,“ říká náměstek Pieter. V rámci akce za 97 mil. Kč je obnoveno deset opěrných zdí a tři mosty, součástí jsou také přeložky inženýrských sítí a oprava asfaltových povrchů. Rekonstrukce má být hotová do konce letošního roku.

Další zastávkou byly silnice III/0353 a III/0357 v úseku Víska – Višňová – Poustka, jejichž oprava je u konce a stavba se slavnostně otevře 17. prosince.

S průběhem stavebních prací jsme spokojeni. Kromě Heřmanic a Višňové jsou hotové i první etapy Frýdlant a Chrastava. Příští rok opravy povodňových akcí z roku 2010 dokončíme,“ doplňuje náměstek Marek Pieter s tím, že Liberecký kraj pevně dodržuje smluvní ujednání ve věci předávání staveb.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky