Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana M. Pieter: Pověření k řízení dalšího resortu neovlivní výborné výsledky již mnou řízených resortů

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 11. 2014 17:11
  • Ekonomika
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Ke změně ve vedení resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu se vyjádřil náměstek hejtmana LK pro ekonomiku Marek Pieter, který byl Zastupitelstvem LK pověřen na dočasnou dobu řízením tohoto resortu.

„Ujišťuji všechny občany Libereckého kraje, že kvalita lékařská péče v krajských zdravotnických zařízeních (Krajská nemocnice Liberec, a.s., Nemocnice s poliklinikou v České Lípě a Zdravotnická záchranná služba LK) nebude nijakým způsobem dotčena po dobu pověřeného řízení.

Jako člen Rady LK pro ekonomiku jsem se situací v našich zdravotnických zařízeních často musel řešit s odborem zdravotnictví a vím, že se mohu na zaměstnance krajského odboru, tak na vedení nemocnic a záchranky plně spolehnout.

Zdůrazňuji, že v období do zvolení nového radního pro zdravotnictví, již bez tělovýchovy a sportu, budeme řešit jen operativní záležitosti a dlouhodobé záměry a strategie rozvoje již bude připravovat nově zvolený člen Rady LK se svými spolupracovníky, lékaři, zdravotníky, Výborem zdravotnictví LK a dalšími zdravotnickými a lékařskými organizacemi a institucemi.

Navíc se jedná jen o krátké období několika týdnů. Předpokládáme, že nový radní se ujme funkce ihned po prosincovém zasedání Zastupitelstva LK, takže není žádné riziko zprodlení  schvalování projektů či termínů přijetí důležitých usnesení.

Z časového hlediska nevidím ani dopad na mnou doposud řízených resortech, kde jsou procesy a základní vize řádně nastaveny.

Přes některé výhrady k výsledkům práce  v oblasti zdravotnictví v kraji děkuji odvolané náměstkyni hejtmana pro zdravotnictví, tělovýchovu a sport Zuzaně Kocumové za práci, kterou pro resort odvedla, a přeji ji jen úspěchy v jejím dalším životě.“

Marek Pieter, náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený řízením resortu ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky, a rovněž řízením resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu LK

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky