Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejvhodnější období k návštěvě včelaře je za dveřmi

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 03. 2014 12:23
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Již 3 roky probíhá v Libereckém kraji projekt, jehož prostřednictvím mohou děti z mateřských, základních i středních škol přičichnout ke světu včel a práci včelaře. A právě období od dubna do června je pro návštěvy včelnic nejvhodnější.

Celkem 15 včelařů je připraveno přivítat u svých včel skupiny dětí a mládeže. Včelařství byla vybrána tak, aby byla pro každého co nejdostupnější. Nacházejí se od Stružnice u České Lípy až po Lomnici nad Popelkou.
„Včelaři byli proškoleni v pedagogických dovednostech a zdravovědě. Při programech je vždy zásadní bezpečnost, každý účastník dostane ochranné včelařské pomůcky. Děti si domů odnášejí pracovní listy, které jsou přizpůsobeny jejich věku. Pedagogové pak materiál k další výuce o včelách,“ informuje náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.
Za 3 roky připravili včelaři již více než 400 programů pro téměř 7.000 dětí. Z těchto čísel je vidět, že se obava, že se pedagogové budou bát přivést děti k živým včelám, nenaplnila. Naopak se jednoznačně potvrdilo, že se pod vedením zkušeného včelaře  není čeho obávat.
Projekt probíhá také na německé straně hranice. V Libereckém kraji je realizován ve spolupráci Suchopýr o.p.s., Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje, Libereckého kraje a Českého svazu včelařů.

Programy jsou pro děti z Libereckého kraje díky podpoře z grantu EU do 30. června 2014 zdarma. Poté bude podpora EU ukončena.

Kontakty na včelaře, podrobné informace i fotografie z programů najdete na www.svetvcel.cz - sekce Programy u včelaře - Informace k programům.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky