Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nízkorychlostní kontrolní vážení na silnicích I., II. a III. tříd v Libereckém kraji bude zajišťovat Centrum služeb pro silniční dopravu

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 04. 2014 15:13
  • Doprava

Sdílet článek

Rada LK pověřila v souladu se zákonem o pozemních komunikacích Centrum služeb pro silniční dopravu, aby zajišťovalo v součinnosti s Policií ČR nebo celními úřady nízkorychlostní kontrolní vážení na silnicích I., II. a III. třídy na území Libereckého kraje, a to v termínu do 31. 12. 2014.

Youtube video

„Vzhledem k tomu, že Policie České republiky na území Libereckého kraje nevlastní nízkorychlostní váhy a Celní úřad pro Liberecký kraj má nízkorychlostní vážení pouze jako okrajovou činnost, rozhodla Rada kraje o uzavření smlouvy s Centrem služeb pro silniční dopravu,“ uvedl radní pro dopravu Vladimír Mastník.
Vážení vozidel je důležité ze dvou hledisek, a to z hlediska ochrany silnic I., II. a III. tříd a bezpečnosti silničního provozu v rámci Libereckého kraje, a zároveň z hlediska finančního. Každé přetížené vozidlo odhalené CSPSD ve spolupráci s Policií České republiky je zdrojem finančních prostředků do rozpočtu Libereckého kraje.
„Liberecký kraj vyčlenil částku 198.000 Kč na náklady vážení, která byla použita z příjmů vybraných z licencí pro kamionovou dopravu za období 1-4/2014,“ doplnil náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky Marek Pieter.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky