Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obnovená silnice v Heřmanicích má titul Česká dopravní stavba

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 06. 2015 11:40
  • Doprava

Sdílet článek

Titulem Česká dopravní stavba se od minulého týdne pyšní obec Heřmanice na Frýdlantsku. Kompletně obnovená krajská silnice III/03513 a III/03515 z Dětřichova do Heřmanic, kterou totálně zdevastovala povodeň v roce 2010, získala cenu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Tu si v Betlémské kapli v Praze převzali starosta obce Vladimír Stříbrný a projektanti společnosti AF-CITYPLAN s.r.o., která stavbu do soutěže přihlásila.

12. ročník tradiční celostátní soutěže, jejímž cílem je prezentovat zlepšující se kvalitu dopravní infrastruktury, vyhlásilo Ministerstvo dopravy ČR a zorganizovala společnost TOP EXPO CZ.

Stavba byla oceněna pro svoji důležitost v regionálním významu, kdy komplexní opravou dopravní infrastruktury byla obnovena kvalita života v obcích Heřmanice a Dětřichov.

„Získání tohoto ocenění nás velmi těší. Obrovskou zásluhu na ní má kvalitně odvedená práce projektantů. Poděkování ale patří i Libereckému kraji, zhotovitelské firmě a Povodí Labe. Zrekonstruovanou silnici jsme slavnostně otevřeli vloni v létě, čtyři roky po povodni v roce 2010, čímž jsme dokončili opravy. Do té doby to bylo pro celou obec a občany velmi náročné. Museli jsme jezdit po provizorních objízdných trasách, které vedly i na pozemcích soukromých vlastníků,“ vzpomíná starosta obce Vladimír Stříbrný.

Právě Heřmanice před téměř pěti lety patřily mezi nejvíce postižené obce v Libereckém kraji, které záplavy postihly. Škody na krajských silnicích druhých a třetích tříd přesáhly dvě miliardy korun. „Do zajištění finančních prostředků na dokončení povodňových oprav věnoval Liberecký kraj hodně úsilí. Díky spolupráci všech zainteresovaných, snahy a pochopení občanů v čele se starostou panem Stříbrným byly Heřmanice jednou z prvních obcí v kraji, kde byla obnova majetku dokončena,“ připomíná také krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky